Tople palačinke z gobicami

Tople palačinke z gobicami
Sorodna oddaja:Dober tekOglejte si jo: Sreda 8 April ob 16:30 | Četrtek 9 April ob 00:05

Opis

Tople palačinke z gobicami

Priprava

  1. Za pripravo testa za palačinke zmešamo mleko z moko. Dodamo mineralno vodo, jajca, nasekljan timijan, ščepec soli in zmešamo. Postavimo v hladilnik za 30 minut.
  2. Ponev za palačinke premažemo z maslom in spečemo 8 tankih palačink.
  3. Za pripravo nadeva najprej operemo gobe in jih na grobo narežemo ter jih v skupinah do zlatega popražimo na vročem olivnem olju (ne solimo).
  4. Ko popražimo zadnjo skupino gob, vse ostale gobe stresemo v ponev. Dodamo fino nasekljan česen, gorčico, smetano, nariban krompir, sojino omako in nariban parmezan. Po potrebi solimo in popramo. Premešamo in kuhamo 2–3 minute. Odstranimo z ognja. Drobnjak namočimo v vročo vodo, da se zmehča.
  5. Nadev razdelimo med palačinke. Z vejicami drobnjaka zvežemo zvitke. Po želji posujemo s parmezanom. Češnjev paradižnik nabodemo na nabodala (eno nabodalo na palačinko) in zataknemo na palačinko. V pečici pečemo 5–6 minut do rjavega (način žara). Takoj postrežemo.

sestavine

Za palačinke:

  • 220 g moke
  • 4 jajca
  • 250 ml mleka
  • 250 ml mineralne vode
  • Ščepec soli
  • 30 g timijana
  • Maslo za ponev

Za nadev:

  • 800 g mešanice svežih gob
  • 1 kuhan krompir
  • 3 žlice temne sojine omake
  • 4 stroki česna
  • 8 vejic drobnjaka
  • 200 ml smetane za stepanje
  • 1 čajna žlička gorčice
  • 50 g parmezana
  • 60 ml olivnega olja
  • Sol in poper

Za dekoracijo:

  • 200 g češnjevega paradižnika

Sorodni recepti