Česnov kruh in tepanada z zelenimi olivami
Recept je iz: Lora in Stoyan
Česnov kruh in tepanada z zelenimi olivami
sestavine
- 500 g moke
- 1 žlica sladkorja
- 1 1/2 žličke suhega kvasa
- 1 1/2 žličke soli
- 30 ml oljčnega olja
- Za aromatično maslo:
- 125 g masla (na sobni temperaturi)
- 4 stroke česna
- 1 žlička origana
- Za tepanado:
- 100 g zelenih oliv (izkoščičenih)
- 1 strok česna
- 20 g kaper
- 30-40 ml ekstra deviškega oljčnega olja
- 2 slanika
- 1 žlica lahkega balzamičnega kisa
- 1/2 vejice rožmarina
Priprava
- Kvas stopite v 300 ml tople vode s sladkorjem in ščepcem moke.
- Zmešajte moko in sol. Dodajte vodo s kvasom in oljčno olje.
- Zgnetite v mehko in čvrsto testo. Pustite vzhajati.
- Testo oblikujte v žemljice in pustite vzhajati.
- Za aromatično maslo zmešajte maslo z origanom in zmečkanim česnom.
- Na žemljice razporedite maslo
- in pecite 4-5 minut na 220 stopinjah. Znižajte na 180 stopinj in pecite še 10-12 minut.
- Za tapenado dajte v mikser olive, razpolovljen česen, slanika, balzamični kis, rožmarin in oljčno olje ter zmiksajte.
- Žemljice postrezite s tapenado.
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Gabriele Sponza
Domača pica
Recepti Gabriele Sponza
Tacosi na mehiški način
Recepti Nenad Veljković
Irski golaž
Recepti Nenad Veljković
Som z limono
Recepti Nenad Veljković
Riž z zelenjavo
Recepti Bučkini polpeti s špinačno solato
Recepti Polenovka v ovoju z limoninimi testeninami
Recepti Rachel Khoo
Pomarančni žele s kandiranim korenjem
Recepti Rachel Khoo
Gratinirane gobe in cvetača
Recepti BURGERJI Z GOVEDINO