ZA IZBOLJŠANJE NAŠIH STORITEV, INDIVIDUALIZACIJO OGLAŠEVANJA IN ZA SHRANITEV VAŠIH PREFERENC SPLETNE STRANI UPORABLJAMO NAŠE PIŠKOTKE IN PIŠKOTKE TRETJIH OSEB. Z NADALJNJIM BRSKANJEM, SE STRINJATE Z UPORABO PIŠKOTOV NA NAŠI STRANI. ZA VEČ INFORMACIJ (NPR. GLEDE TEGA KAKO IZKLOPITI PIŠKOTKE) OBIŠČITE NAŠO POLITIKO PIŠKOTKOV

Se strinjam
advertisement
Gabriele Sponza

Gabriele Sponza

Gabriele Sponza

Gabriele je rojen leta 1982 v Izmirju. Šolal se je v ZDA, kjer je diplomiral iz kulinarične umetnosti na univerzi Johnson & Wales. Kariero poklicnega kuharja je začel v Franciji, kjer je delal v nekaj znanih restavracijah, ki imajo tri prestižne Michelinove zvezdice. 

Nato se je vrni v Turčijo in se zaposlil kot kuhar v restavraciji "Clement's" v Istanbulu. Nedolgo zatem je imel čast delati s kuharjem Dominicom Jackom v super luksuznem hotelu "Swissotel the Bosphorus".

Kariero predavatelja je začel na kulinarični akademiji v Istanbulu, kjer je poučeval predmet Gostinski in hotelirski menedžment. Dve leti je predaval predmet Upravljanje v kuhinji na Ekonomski fakulteti v Izmirju. Trenutno je predavatelj na Visoki šoli za uporabne znanosti Univerze "Jozlein".

Mednarodna organizacija kuharskih zvez (WACS) je leta 2011 Gabrielu podelila certifikat, s katerim lahko Turčijo zastopa na mednarodnih tekmovanjih in je lahko član gastronomskih žirij. Medtem za kanal 24KITCHEN snema oddajo o kulinariki, v kateri ob uporabi krajevnih proizvodov pri pripravi zares izvrstnih receptov svetovne kuhinje uporablja domišljijo in talent ter ponuja najraznovrstnejše okuse.