Gabriele Sponza

Gabriele Sponza

Bio

Gabriele je rojen leta 1982 v Izmirju. Šolal se je v ZDA, kjer je diplomiral iz kulinarične umetnosti na univerzi Johnson & Wales. Kariero poklicnega kuharja je začel v Franciji, kjer je delal v nekaj znanih restavracijah, ki imajo tri prestižne Michelinove zvezdice. 

Nato se je vrni v Turčijo in se zaposlil kot kuhar v restavraciji "Clement's" v Istanbulu. Nedolgo zatem je imel čast delati s kuharjem Dominicom Jackom v super luksuznem hotelu "Swissotel the Bosphorus".

Kariero predavatelja je začel na kulinarični akademiji v Istanbulu, kjer je poučeval predmet Gostinski in hotelirski menedžment. Dve leti je predaval predmet Upravljanje v kuhinji na Ekonomski fakulteti v Izmirju. Trenutno je predavatelj na Visoki šoli za uporabne znanosti Univerze "Jozlein".

Mednarodna organizacija kuharskih zvez (WACS) je leta 2011 Gabrielu podelila certifikat, s katerim lahko Turčijo zastopa na mednarodnih tekmovanjih in je lahko član gastronomskih žirij. Medtem za kanal 24KITCHEN snema oddajo o kulinariki, v kateri ob uporabi krajevnih proizvodov pri pripravi zares izvrstnih receptov svetovne kuhinje uporablja domišljijo in talent ter ponuja najraznovrstnejše okuse. 

Recepti