
Gabriele Sponza
Gabriele je rojen leta 1982 v Izmirju. Šolal se je v ZDA, kjer je diplomiral iz kulinarične umetnosti na univerzi Johnson & Wales. Kariero poklicnega kuharja je začel v Franciji, kjer je delal v nekaj znanih restavracijah, ki imajo tri prestižne Michelinove zvezdice.
Nato se je vrni v Turčijo in se zaposlil kot kuhar v restavraciji "Clement's" v Istanbulu. Nedolgo zatem je imel čast delati s kuharjem Dominicom Jackom v super luksuznem hotelu "Swissotel the Bosphorus".
Kariero predavatelja je začel na kulinarični akademiji v Istanbulu, kjer je poučeval predmet Gostinski in hotelirski menedžment. Dve leti je predaval predmet Upravljanje v kuhinji na Ekonomski fakulteti v Izmirju. Trenutno je predavatelj na Visoki šoli za uporabne znanosti Univerze "Jozlein".
Mednarodna organizacija kuharskih zvez (WACS) je leta 2011 Gabrielu podelila certifikat, s katerim lahko Turčijo zastopa na mednarodnih tekmovanjih in je lahko član gastronomskih žirij. Medtem za kanal 24KITCHEN snema oddajo o kulinariki, v kateri ob uporabi krajevnih proizvodov pri pripravi zares izvrstnih receptov svetovne kuhinje uporablja domišljijo in talent ter ponuja najraznovrstnejše okuse.
ReceptiZ ribo nadevan topel paradižnik
Priprava: Odrežemo zgornji del paradižnika (tisti del, ki se je držal peclja) in ga izdolbemo. S pomočjo žlice povsem odstranimo meso in pazimo, da ne preluknjamo paradižnika. Sredico parad...
ReceptiPiščančje palčke z dimljenim mesom in pire krompirjem
Priprava: V loncu zavremo vodo. Krompir olupimo in narežemo na majhne kose. Vržemo ga v vrelo vodo in skuhamo do mehkega. Odrežemo odvečno meso spodnjega dela piščančjih prsi in ga odložimo na st...
ReceptiRiž z zelenjavo in jajci
Priprava: Riž dvakrat namočimo v vodi, da odstranimo odvečen škrob. Stopimo maslo, popražimo riž, ga zalijemo z vodo in kuhamo 10-15 minut, dokler ne vpije vse tekočine. Kuhan riž damo v posodo. V...
ReceptiHamburger s špinačo
Priprava: Belo in rdečo čebulo narežemo na rezine (kot za fižolovo solato). Globoko ponev damo na ogenj, vanjo vlijemo toliko olja, da pokrije dno, in segrejemo. V segreto ponev damo čebulo, zman...