Opis

Priprava:

1.    V skledi pomešamo moko in pecilni prašek.

2.    Moko stresemo na čisto površino, v njej naredimo vdolbino in dodamo jajci.

3.    Počasi dodajamo moko in z vilicami mešamo jajci.

4.    Ko z rokami zgnetemo testo, ga pustimo stati.

5.    Narežemo klobaso, papriko in paradižnike na kolute.

6.    Česen in čebulo drobno nasekljamo in ju popražimo na oljčnem olju.

7.    Dodamo koncentrat in paradižnikov sok ter počakamo, da zavre.

8.    Dodamo sladkor in drobno nasekljan rožmarin, premešamo in pustimo omako ob strani.

9.    Razvaljamo testo v krog srednje velikosti in po njem namažemo paradižnikovo omako.

10.   Po njem potresemo kozji sir in razporedimo klobaso, papriko in paradižnik.

11.   Z rokami nadrobimo baziliko in po celotni površini potresemo parmezan. Pico pečemo 20 minut v pečici, ki smo jo segreli na 180 stopinj.


Sladica: Sadna solata, prelita s sirupom z vaniljo in kaduljo

1.    Sirup pripravimo tako, da damo v posodo za omake vodo in sladkor ter počakamo, da zavre.

2.    Dodamo drobno nasekljano svežo kaduljo in zdrobljeno vaniljevo palčko ter počakamo, da se ohladi.

3.    Sadje narežemo na kocke in ga položimo v skledo.

4.    Prelijemo ga z ohlajenim sirupom, premešamo, pustimo stati in nato postrežemo.


sestavine

  • 200 g moke
  • 2 jajci
  • 1 strok česna
  • 1 čebula
  • 0.5 klobase
  • 6 kosov nezačinjenega dušenega mesa
  • 1 žlička pecilnega praška
  • 5 žlic paradižnikovega koncentrata
  • 1 kozarec paradižnikovega soka
  • 1 žlička sladkorja
  • 0.5 vejice svežega rožmarina
  • 0.5 vejice sveže bazilike
  • 0.5 kozarca naribanega parmezana
  • 0.5 kozarca svežega kozjega sira
  • 12 češnjevih paradižnikov
  • 3 zelene paprike

Sladica

  • 0.5 vejice sveže kadulje
  • 1 vaniljeva palčka
  • 1 kozarec sladkorja
  • 2 kozarca vode
  • 2 banani
  • 3 kiviji
  • 2 pomaranči
  • 10 jagod
  • 2 jabolka

Sorodni recepti