Priprava:

1. Slanino narežemo na večje kose in jo popečemo v dobro segretem globljem loncu.

2. Meso narežemo na večje kose. Solimo in popramo, nato pa jih povaljamo v moki. Ko slanina spusti maščobo, dodamo meso. Kose slanine in mesa obračamo, dokler se ne obarvajo zlato na vseh straneh. Potresemo s papriko in hitro mešamo deset sekund.

3. Čebulo drobno narežemo, korenje pa na manjše kocke. Krompir narežemo na večje kocke.

4. Mesu dodamo čebulo, korenje in olupljene stroke česna ter vse prelijemo z vinom in osnovo. Začinimo s črnim poprom, pokrijemo in kuhamo 20 minut. Dodamo krompir in kuhamo 15 do 20 minut. Če je potrebno, dodamo še malce vode, toda omaka ne sme postati redka.

sestavine

  • Sestavine500 g jagnjetine 3 čebule 2 korenja 3 kosi krompirja 3 stroki česna 1 žlička sladke paprike v prahu 1 skodelica belega vina 0.5 skodelice bele moke sol in poper 100 g dimljene slanine 3 skodelice osnove

Priprava

    Sorodni recepti

    Poglej vse