Opis

Priprava:

1. File prerežemo po dolžini na dva dela. Vsak kos narežemo na 3 dele in jih položimo na krožnik. Po njih potresemo sol, poper in moko po obeh straneh.

2. Ponev položimo na zmerni ogenj in v njej raztopimo polovico masla. Koščke soma popečemo na obeh straneh, dokler ne pozlatijo. Dodamo kapre, minuto pozneje pa še belo vino. Na drobno naribamo limonovo lupinico in iztisnemo sok polovice limone. Zmanjšamo ogenj in pustimo, da se omaka kuha.

3. Za prilogo narežemo korenje na tanke trakove. V drugi ponvi raztopimo preostalo maslo skupaj z oljčnim oljem. Korenje pražimo približno 5 minut. Dodamo narezan česen, na koncu pa še peteršilj. Malce solimo.

4. Korenje postrežemo kot kanape, na njem pa kos pečenega soma. Okrasimo s kosom olupljene limone.

sestavine

Sestavine

  • 350 g fileja soma
  • 50 g bele moke
  • 50 g masla
  • 1 žlica kaper
  • 50 ml belega vina
  • 200 g korenja
  • 1 stroka česna
  • naribana lupinica in sok 1 limone
  • 2 vejice peteršilja
  • sol in poper
  • oljčno olje

Sorodni recepti