Solata z rukolo, papriko in rdečim fižolom

sestavine

  • 200 g rukole
  • 1 konzerva rdečega fižola (400 g)
  • 3 pečene rdeče paprike (v kozarcu brez kisa)
  • 1 majhna rdeča čebula
  • 2 žlici hrustljavo ocvrte čebule
  • Za preliv:
  • 40 ml rdečega vinskega kisa
  • 70 ml oljčnega olja
  • 1/2 žličke česna v prahu
  • sol in poper

Priprava

  • Čebulo narežite na polmesece, papriko pa na kocke. Stresite v posodo, dodajte odcejen fižol in rukolo. Premešajte.
  • Zmešajte kis s soljo in česnom v prahu. Dolijte oljčno olje, dodajte narezano zelenjavo in premešajte.
  • Prelijte s prelivom. Pred serviranjem potresite z ocvrto čebulo.
  • Nasveti:
  • Hrustljavo čebulo lahko kupite tudi v bolje založenih trgovinah.
  • Hrustljavo čebulo lahko naredite sami. Čebulo na tanko narežite, posolite, pomokajte in ocvrite do hrustljavega.

Sorodni recepti

Poglej vse