Solata z orzom, sušenimi paradižniki in sudžukom

sestavine

  • 200 g sudžuka
  • 200 g testenin orzo
  • 1 bučka
  • 2 stroka česna
  • 1 rdeča čebula
  • 200 g oliv kalamata (izkoščičene)
  • 200 g češnjevih paradižnikov
  • 50 g paradižnika, sušenega na soncu (v oljčnem olju)
  • 1 šopek peteršilja
  • 30 ml oljčnega olja
  • sol
  • Za preliv:
  • 70 ml ekstra deviškega oljčnega olja
  • sok 1/2 limone
  • 1/4 žličke sumaka
  • 1 ščepec posušene mete
  • sol

Priprava

  • Testenine skuhajte v osoljeni vodi po navodilih na embalaži. Odcedite in sperite. Pokapljajte z oljčnim oljem, da se ne sprimejo. Shranite v veliki posodi.
  • Bučke narežite na rezine in popecite na 20 ml olja v ponvi. Narežite jih na palčke.
  • Čebulo narežite na rezine, nasekljajte česen. Oboje dodajte k testeninam. Dodajte še polovice češnjevca.
  • Sudžuk narežite in popecite z vseh strani v ponvi. Klobaso narežite po dolgem na tanke koščke in dodajte k testeninam.
  • Razpolovite olive, suhe paradižnike narežite na trakove nasekljajte peteršilj. K testeninam dodajte bučko, olive, suhi paradižnik in peteršilj.
  • Zmešajte limonov sok, meto, sol in oljčno olje. Začinite solato in postrezite.

Sorodni recepti

Poglej vse