Solata z orzom, sušenimi paradižniki in sudžukom
Recept je iz: Lora in Stoyan
Solata z orzom, sušenimi paradižniki in sudžukom
sestavine
- 200 g sudžuka
- 200 g testenin orzo
- 1 bučka
- 2 stroka česna
- 1 rdeča čebula
- 200 g oliv kalamata (izkoščičene)
- 200 g češnjevih paradižnikov
- 50 g paradižnika, sušenega na soncu (v oljčnem olju)
- 1 šopek peteršilja
- 30 ml oljčnega olja
- sol
- Za preliv:
- 70 ml ekstra deviškega oljčnega olja
- sok 1/2 limone
- 1/4 žličke sumaka
- 1 ščepec posušene mete
- sol
Priprava
- Testenine skuhajte v osoljeni vodi po navodilih na embalaži. Odcedite in sperite. Pokapljajte z oljčnim oljem, da se ne sprimejo. Shranite v veliki posodi.
- Bučke narežite na rezine in popecite na 20 ml olja v ponvi. Narežite jih na palčke.
- Čebulo narežite na rezine, nasekljajte česen. Oboje dodajte k testeninam. Dodajte še polovice češnjevca.
- Sudžuk narežite in popecite z vseh strani v ponvi. Klobaso narežite po dolgem na tanke koščke in dodajte k testeninam.
- Razpolovite olive, suhe paradižnike narežite na trakove nasekljajte peteršilj. K testeninam dodajte bučko, olive, suhi paradižnik in peteršilj.
- Zmešajte limonov sok, meto, sol in oljčno olje. Začinite solato in postrezite.
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Jolanta (Joli) Delibozova
Solata s poširanimi jajci
Recepti Sara La Fountain
Solata iz špinače in endivije s slanino
Recepti Jolanta (Joli) Delibozova
Korenčkova solata z ingverjem
Recepti Rachel Allen
Solata s pečeno muškatno bučo in kruhki
Recepti Skutin sufle z mariniranimi agrumi in karamelno omako
Recepti Antonio in Gennaro
Solata z bresaolo
Recepti Gabriele Sponza
Solata caprese s koromačem
Recepti Gabriele Sponza
Solata roka
Recepti Nadia in Merijn
Tople maroške solate
Recepti Donna Hay
Solata iz popečenih paradižnikov