Svinjska rulada
Recept je iz: Lora in Stoyan
Svinjska rulada
sestavine
- 2 svinjski ribici (800 g)
- 80 g tankih rezin pršuta
- 150 g sira fontina
- 50 g masla
- 50 g krušnih drobtinic
- 30 ml oljčnega olja
- 2 stroka česna
- 2 mladi čebuli
- 1 žličke tartufate
- 2 vejici timijana
- 1 žlica sojine omake
- poper
Priprava
- Čebulo in timijan drobno nasekljajte. Česen strite v pasto z malce soli. Sir naribajte in ga zmešajte z drobtinicami, tartufato, timijanom, čebulo in česnom.
- Z mesa odstranite belo opno. Fileja zarežite po polovici, da dobite tanko plast mesa. Začinite s poprom in sojino omako.
- Čez meso razporedite rezine pršuta in potresite z mešanico z drobtinicami.
- Ruladi tesno zvijte in na 2-3 cm zvežite z mesarsko vrvico. Med vozli zarežite, da dobite tanjše kose.
- Meso na eni strani popražite na oljčnem olju. Obrnite in dodajte maslo.
- Meso pecite in večkrat premažite z maščobo. Postrezite s svojo najljubšo solato.
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Annabel Langbein
Pissaladiere
Recepti Ljubomir Stanišić
Lignji s sladkim krompirjem
Recepti Nathan Outlaw
Postrvje klobase z medenim belim fižolom
Recepti Jamie Oliver
POSEBNA DOSA (VEGANSKA)
Recepti Shane Delia
Počasi pečena jagnjetina z jogurtom
Recepti Ljubomir Stanišić
Telečji medaljoni s štirimi vrstami sira
Recepti Ljubomir Stanišić
Ostrige s tatarsko omako
Recepti Adam Liaw
Jagnječji kebab
Recepti Bučkini polpeti s špinačno solato
Recepti Polenovka v ovoju z limoninimi testeninami