Svinjska rulada

Svinjska rulada

sestavine

  • 2 svinjski ribici (800 g)
  • 80 g tankih rezin pršuta
  • 150 g sira fontina
  • 50 g masla
  • 50 g krušnih drobtinic
  • 30 ml oljčnega olja
  • 2 stroka česna
  • 2 mladi čebuli
  • 1 žličke tartufate
  • 2 vejici timijana
  • 1 žlica sojine omake
  • poper

Priprava

  • Čebulo in timijan drobno nasekljajte. Česen strite v pasto z malce soli. Sir naribajte in ga zmešajte z drobtinicami, tartufato, timijanom, čebulo in česnom.
  • Z mesa odstranite belo opno. Fileja zarežite po polovici, da dobite tanko plast mesa. Začinite s poprom in sojino omako.
  • Čez meso razporedite rezine pršuta in potresite z mešanico z drobtinicami.
  • Ruladi tesno zvijte in na 2-3 cm zvežite z mesarsko vrvico. Med vozli zarežite, da dobite tanjše kose.
  • Meso na eni strani popražite na oljčnem olju. Obrnite in dodajte maslo.
  • Meso pecite in večkrat premažite z maščobo. Postrezite s svojo najljubšo solato.

Sorodni recepti

Poglej vse