Topel čokoladni puding z rumom in cimetom

Topel čokoladni puding z rumom in cimetom
Sorodna oddaja:Dober tekOglejte si jo: Ponedeljek 6 April ob 01:50 | Ponedeljek 6 April ob 02:15

Opis

Topel čokoladni puding z rumom in cimetom

Priprava

  1. V posodo damo maslo, sladkor, kakav in polovico mleka. Kuhamo pri nizkem ognju in mešamo, dokler se sladkor ne raztopi. Odstavimo z ognja in dodamo preostalo mleko.
  2. V posodo damo moko, cimet in pecilni prašek. V ločeni posodi stepemo jajca.
  3. Mešanico s kakavom (mešanica ne sme biti vroča) stresemo v moko, dodamo jajca in mešamo, da se sestavine lepo združijo.
  4. Keramično ponev temeljito premažemo z maslom in vanjo stresemo mešanico.
  5. Za preliv segrejemo sladkor, kakav, vodo in rum ter mešamo, dokler se sladkor in kakav ne raztopita.
  6. S prelivom prelijemo mešanico v ponvi in pečemo v pečici 25 minut pri 180 stopinjah. Vzamemo iz pečice in pustimo 10 minut na sobni temperaturi.
  7. Desert postrežemo topel, po želji okrasimo s stepeno smetano ali kepico sladoleda.

sestavine

  • 150 g masla
  • 180 g sladkorja v prahu
  • 300 ml mleka
  • 300 g moke
  • 60 g kakava
  • 1 g vrečka pecilnega praška
  • 3 jajca
  • 1 čajna žlička cimeta

Za preliv:

  • 250 ml vode
  • 60 g kakava
  • 180 g sladkorja
  • 50 g ruma

Sorodni recepti