Palačinke z domačo čokoladno omako

Je kaj prijetnejšega od tega, da pečemo in jemo palačinke? V tem receptu so polite z domačo čokoladno kremo.

sestavine

  • 5 jajc
  • 1 skodelica moke
  • 250 ml mleka
  • 1 zavoj vaniljevega sladkorja
  • 1 žlica sladkorja
  • maslo za ponev
  • ZA ČOKOLADNO OMAKO:
  • 250 g sladkorja
  • 250 g mleka v prahu
  • 5 žlic kakava
  • 125 g masla

Priprava

  • Št. porcij: 12 palačink
  • Čas za kuhanje: 30 minut + hlajenje
  • 1. V skledi zmešajte moko z vaniljevim sladkorjem in sladkorjem. Na sredini naredite jamico in vanjo vlijte mleko. Previdno mešajte, dokler ne dobite gladke mase brez grudic.
  • 2. Dodajte stepena jajca in spet dobro premešajte. Mešanico precedite in jo pustite počivati v hladilniku vsaj 30 minut.
  • 3. Za čokoladno omako zagrejte sladkor in 200 ml vode. Ko se sladkor raztopi, dodajte maslo in počakajte, da se raztopi.
  • 4. S to tekočino prelijte mleko v prahu in kakav, ki ste ju zmešali v drugi skledi. Mešajte, dokler ne nastane gladka zmes. Ohladite v hladilniku.
  • 5. Palačinke specite eno za drugo v ponvi, namazani z maslom.
  • 6. Palačinke postrezite z ohlajeno čokoladno omako.
  • Nasvet: Za tanjše palačinke dodajte več mleka.

Sorodni recepti

Poglej vse