Češnjeva pita z drobljencem

Ne veste, ali bi pito ali drobljenec? Združite ju in pripravite češnjevo pito z drobljencem.

sestavine

  • 3/4 skodelice večnamenske moke
  • 2/3 skodelice pakiranega rjavega sladkorja
  • 2 žlici in 3/4 skodelice granuliranega sladkorja, razdeljenega
  • 1/2 čajne žličke vsakega cimeta, ingverja in muškatnega oreščka
  • 1/4 čajne žličke kuhinjske soli, razdeljene
  • 6 žlic hladnega neslanega masla, narezanega na kocke
  • 6 skodelic izkoščičenih svežih temno sladkih češenj (približno 1kg neizkoščičenih češenj)
  • 1 limona, naribana lupina, iztisnjen sok
  • vanilijev sladoled, za postrežbo

Priprava

  • Št. porcij: 4
  • 1. Položite rešetko na srednji del pečice in segrejte pečico na 190 °C. Obložite pekač s folijo ali papirjem za peko za enostavno čiščenje.
  • 2. V srednji skledi zmešajte moko, rjavi sladkor, 2 žlici granuliranega sladkorja, začimbe in 1/8 čajne žličke soli. S prsti vtrite maslo v mešanico moke, dokler se ne oblikujejo vlažni grudasti keksi. Drobljenec hladite 10 minut ali dokler ni čvrst.
  • 3. V srednji skledi zmešajte 3/4 skodelice granuliranega sladkorja in 1/8 čajne žličke soli. Primešajte češnje, limonino lupino in 2 žlici limoninega soka ter postavite na stran 15 minut ali dokler se ne oblikujejo sokovi, občasno premešajte.
  • 4. Pretresite nadev češenj v 22-centimetrsko ponev. Drobljenec enakomerno potresite po nadevu. Nadev in drobljenec bosta v ponvi, a se bosta med peko skrčila.
  • 5. Pecite na pripravljenem pekaču 30 do 40 minut, ali dokler drobljenec ne dobi globoko zlate barve in nadev ne vre. Pustite, da se ohladi 5 minut.
  • 6. Postrezite toplo s sladoledom.
  • *Drobljenec je najbolje postreči topel, vendar ga lahko shranite, pokritega pri sobni temperaturi do 1 dan.

Sorodni recepti

Poglej vse