Češnjeva pita z drobljencem
Recept je iz: Curtis Stone

Ne veste, ali bi pito ali drobljenec? Združite ju in pripravite češnjevo pito z drobljencem.
sestavine
- 3/4 skodelice večnamenske moke
- 2/3 skodelice pakiranega rjavega sladkorja
- 2 žlici in 3/4 skodelice granuliranega sladkorja, razdeljenega
- 1/2 čajne žličke vsakega cimeta, ingverja in muškatnega oreščka
- 1/4 čajne žličke kuhinjske soli, razdeljene
- 6 žlic hladnega neslanega masla, narezanega na kocke
- 6 skodelic izkoščičenih svežih temno sladkih češenj (približno 1kg neizkoščičenih češenj)
- 1 limona, naribana lupina, iztisnjen sok
- vanilijev sladoled, za postrežbo
Priprava
- Št. porcij: 4
- 1. Položite rešetko na srednji del pečice in segrejte pečico na 190 °C. Obložite pekač s folijo ali papirjem za peko za enostavno čiščenje.
- 2. V srednji skledi zmešajte moko, rjavi sladkor, 2 žlici granuliranega sladkorja, začimbe in 1/8 čajne žličke soli. S prsti vtrite maslo v mešanico moke, dokler se ne oblikujejo vlažni grudasti keksi. Drobljenec hladite 10 minut ali dokler ni čvrst.
- 3. V srednji skledi zmešajte 3/4 skodelice granuliranega sladkorja in 1/8 čajne žličke soli. Primešajte češnje, limonino lupino in 2 žlici limoninega soka ter postavite na stran 15 minut ali dokler se ne oblikujejo sokovi, občasno premešajte.
- 4. Pretresite nadev češenj v 22-centimetrsko ponev. Drobljenec enakomerno potresite po nadevu. Nadev in drobljenec bosta v ponvi, a se bosta med peko skrčila.
- 5. Pecite na pripravljenem pekaču 30 do 40 minut, ali dokler drobljenec ne dobi globoko zlate barve in nadev ne vre. Pustite, da se ohladi 5 minut.
- 6. Postrezite toplo s sladoledom.
- *Drobljenec je najbolje postreči topel, vendar ga lahko shranite, pokritega pri sobni temperaturi do 1 dan.
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Michela Chiappa
Popečene breskve s pomarančnim sirupom
Recepti Nadiya Hussain
Rulada z eklerji
Recepti Božične pite s suhim sadjem
Recepti Curtis Stone
Pita banoffee v kozarčkih
Recepti Nico Reynolds
Pečene breskve s kremo iz medu, timijana in maskarponeja
Recepti Curtis Stone
Kokosova panna cotta ter sorbet s pasijonko in mezcalom
Recepti Michela Chiappa
Krema iz rikote
Recepti Marcus Wareing
Sadni krokant
Recepti Nico Reynolds
Čokoladni rjavčki s pečenimi jagodami
Recepti Rudolph van Veen
Čokoladni tartufi z bloody mary