Čokoladni tartufi z bloody mary

Čokoladni tartufi z bloody mary

Opis

Priprava

Ganaš:
Paradižnikov sok in vodko zavremo, dodamo worcestrsko in tabaco omako. Nasekljamo belo čokolado in jo dodamo v vrel paradižnikov sok. Vmešamo maslo, dokler ne dobimo gladke omake. Liste zelene očistimo in drobno nasekljamo. Dodamo jih v skledo in premešamo. Ganaš damo v hladilnik za štiri ure.

Z ganašem napolnimo dresirno vrečko z gladkim nastavkom. Na papir za peko nabrizgamo kupčke s premerom okrog 2 cm. Za okrog pol ure jih damo v zamrzovalnik.

Čokolada:
Čokolado stopimo v vodni kopeli. Dve tretjini je zlijemo na marmorno ploščo. S paletnim nožem jo mažemo po plošči, naprej in nazaj, dokler se ne ohladi na približno 26 ºC. Dodamo preostalo čokolado in hitro premešamo.

Tartufe povaljamo v čokoladi, dokler niso povsem prekriti. Pustimo jih, da se strdijo. Preden jih postrežemo, jih potresemo z mleto papriko.

sestavine

Ganaš

  • 180 ml paradižnikovega soka
  • 3 žlice vodke
  • 1 žlička worcestrske omake
  • 400 g bele čokolade
  • 120 g masla
  • 8 listov zelene

Čokolada

  • 500 g bele čokolade
  • mleta paprika

Drugo

  • dresirna vrečka z gladkim nastavkom
  • papir za peko
  • paletni nož

Sorodni recepti