Čokoladni tartufi z bloody mary
Recept je iz: Rudolph van Veen

Verjetno ga že vsi poznate, nizozemskega kuharja in avtorja kuharskih knjig. Govorimo o Rudolphu van Veenu, ki je za vas pripravil obilico sladkih in slanih jedi. Vabljeni k ogledu recepta in samostojni kuhi! Dober tek :)
sestavine
- GANAŠ:
- 180 ml paradižnikovega soka
- 3 žlice vodke
- 1 žlička worcestrske omake
- 400 g bele čokolade
- 120 g masla
- 8 listov zelene
- ČOKOLADA:
- 500 g bele čokolade
- mleta paprika
- DRUGO:
- dresirna vrečka z gladkim nastavkom
- papir za peko
- paletni nož
Priprava
- Ganaš:
- 1. Paradižnikov sok in vodko zavremo, dodamo worcestrsko in tabaco omako. Nasekljamo belo čokolado in jo dodamo v vrel paradižnikov sok. Vmešamo maslo, dokler ne dobimo gladke omake. Liste zelene očistimo in drobno nasekljamo. Dodamo jih v skledo in premešamo. Ganaš damo v hladilnik za štiri ure.
- 2. Z ganašem napolnimo dresirno vrečko z gladkim nastavkom. Na papir za peko nabrizgamo kupčke s premerom okrog 2 cm. Za okrog pol ure jih damo v zamrzovalnik.
- Čokolada:
- 3. Čokolado stopimo v vodni kopeli. Dve tretjini je zlijemo na marmorno ploščo. S paletnim nožem jo mažemo po plošči, naprej in nazaj, dokler se ne ohladi na približno 26 ºC. Dodamo preostalo čokolado in hitro premešamo.
- 4. Tartufe povaljamo v čokoladi, dokler niso povsem prekriti. Pustimo jih, da se strdijo. Preden jih postrežemo, jih potresemo z mleto papriko.
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Michela Chiappa
Popečene breskve s pomarančnim sirupom
Recepti Nadiya Hussain
Rulada z eklerji
Recepti Božične pite s suhim sadjem
Recepti Curtis Stone
Pita banoffee v kozarčkih
Recepti Curtis Stone
Češnjeva pita z drobljencem
Recepti Nico Reynolds
Pečene breskve s kremo iz medu, timijana in maskarponeja
Recepti Curtis Stone
Kokosova panna cotta ter sorbet s pasijonko in mezcalom
Recepti Michela Chiappa
Krema iz rikote
Recepti Marcus Wareing
Sadni krokant
Recepti Nico Reynolds
Čokoladni rjavčki s pečenimi jagodami