Čokoladni tartufi z bloody mary

Verjetno ga že vsi poznate, nizozemskega kuharja in avtorja kuharskih knjig. Govorimo o Rudolphu van Veenu, ki je za vas pripravil obilico sladkih in slanih jedi. Vabljeni k ogledu recepta in samostojni kuhi! Dober tek :)

sestavine

  • GANAŠ:
  • 180 ml paradižnikovega soka
  • 3 žlice vodke
  • 1 žlička worcestrske omake
  • 400 g bele čokolade
  • 120 g masla
  • 8 listov zelene
  • ČOKOLADA:
  • 500 g bele čokolade
  • mleta paprika
  • DRUGO:
  • dresirna vrečka z gladkim nastavkom
  • papir za peko
  • paletni nož

Priprava

  • Ganaš:
  • 1. Paradižnikov sok in vodko zavremo, dodamo worcestrsko in tabaco omako. Nasekljamo belo čokolado in jo dodamo v vrel paradižnikov sok. Vmešamo maslo, dokler ne dobimo gladke omake. Liste zelene očistimo in drobno nasekljamo. Dodamo jih v skledo in premešamo. Ganaš damo v hladilnik za štiri ure.
  • 2. Z ganašem napolnimo dresirno vrečko z gladkim nastavkom. Na papir za peko nabrizgamo kupčke s premerom okrog 2 cm. Za okrog pol ure jih damo v zamrzovalnik.
  • Čokolada:
  • 3. Čokolado stopimo v vodni kopeli. Dve tretjini je zlijemo na marmorno ploščo. S paletnim nožem jo mažemo po plošči, naprej in nazaj, dokler se ne ohladi na približno 26 ºC. Dodamo preostalo čokolado in hitro premešamo.
  • 4. Tartufe povaljamo v čokoladi, dokler niso povsem prekriti. Pustimo jih, da se strdijo. Preden jih postrežemo, jih potresemo z mleto papriko.

Sorodni recepti

Poglej vse