Rulada z eklerji
Recept je iz: Nadiya Hussain
Povabite prijatelje, znance, sodelavce ali kogarkoli želite in pripravite izvrstno jed za vaše goste po receptu ene in edine chefinje Nadiye.
sestavine
- ZA TESTO:
- 200 ml vode
- 85 g neslanega masla in še malo za pekač
- 1 žlica sladkorja v prahu
- ščepec soli
- 115 g navadne presejane moke
- 3 stepena jajca proste reje
- ZA NADEV:
- 300 ml smetane za stepanje
- 2 žlici sladkorja v prahu
- 1 žlička paste iz vaniljevih strokov
- 4 žlice namaza s slano karamelo
- ZA GANACHE:
- 200 g temne čokolade
- 100 ml polnomastne smetane
- 100 g nasekljane mlečne čokolade
Priprava
- 1. Pečico segrejte na 200 stopinj/180 stopinj z ventilacijo/plin 6. Rahlo namastite pekač in nanj položite peki papir.
- 2. V ponev dajte vodo, maslo, sladkor in sol. Rahlo zavrite, da se sladkor in maslo raztopita.
- 3. Ko se maslo in sladkor raztopita, zmanjšajte temperaturo in naenkrat dodajte vso moko. Takoj začnite mešati in ne nehajte, da se izognete grudicam. Mešanica mora biti gladka in se ne sme prijemati robov ponve.
- 4. Mešanico odstavite in postopoma dodajajte jajca, vmes pa vsakič pomešajte. Mešanica po vsakem dodanem jajcu ne bo izgledala enotna, a vztrajajte z mešanjem, saj se bo na koncu povezala. S tem nadaljujte, dokler ne porabite vseh jajc. Testo mora biti gladko.
- 5. Mešanico prelijte na sredino pekača. S hrbtom žlice jo oblikujte v pravokotnik, velik okoli 20 cm x 30cm. Z navlaženimi prsti potlačite morebitne vrhove in dajte pekač v pečico za 30 minut.
- 6. Da boste pecivo lahko vzeli ven, si pripravite čisto kuhinjsko krpo. Rulado dajte iz pečice in jo položite na krpo. Pecivo s pomočjo krpe zvijte in pazite, da boste zraven zvili tudi del krpe, ki je v pecivu. Pustite počivati 20 minut.
- 7. Za nadev v skledi smetano stepite s sladkorjem v prahu in vaniljevo pasto, dokler ne nastanejo mehki vrhovi, ko metlico dvignete iz sklede.
- 8. Za ganache nasekljajte temno čokolado in jo dajte v skledo. Smetano pogrejte v majhni ponvi in pazite, da ne zavre. Ko začne čisto rahlo povrevati, jo odstavite in z njo prelijte čokolado. Mešajte, dokler se čokolada popolnoma ne stopi.
- 9. Odvijte pecivo, ga premažite z nadevom in po vrhu pokapajte slano karamelo. Ponovno ga zavijte, a tokrat brez krpe – te namreč niso okusne!
- 10. Rulado postavite na servirni krožnik, po vrhu namažite ganache in potresite z nasekljano čokolado. Narežite jo na rezine.
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Božične pite s suhim sadjem
Recepti Curtis Stone
Pita banoffee v kozarčkih
Recepti Curtis Stone
Češnjeva pita z drobljencem
Recepti Nico Reynolds
Pečene breskve s kremo iz medu, timijana in maskarponeja
Recepti Curtis Stone
Kokosova panna cotta ter sorbet s pasijonko in mezcalom
Recepti Nico Reynolds
Čokoladni rjavčki s pečenimi jagodami
Recepti Rudolph van Veen
Čokoladni tartufi z bloody mary
Recepti Luca Ciano
Čokoladni špageti z lešniki in belo čokolado
Recepti Nico Reynolds
Karameliziran banana split s kokosovo kremo
Recepti Luca Ciano
Kavna granita, stepena rikota in flancati