• Tutmanik iz regije PanagjurišteRecepti
    Tutmanik iz regije Panagjurište

    Tutmanik je tradicionalno bolgarsko pecivo. Testo vsebuje kis in je razvaljano v več plasti, med katerimi sta sir in maščoba. Zajtrk, ki se mu ne morete upreti!

  • Ameriške palačinke s karamelno omakoRecepti
    Ameriške palačinke s karamelno omako

    Ameriške palačinke so majhne in puhaste. V tem receptu so polite s karamelno omako iz sladkorja, smetane in masla. Še bogatejše so zaradi rezin banane in stepene smetane.

  • Palačinke z domačo čokoladno omakoRecepti
    Palačinke z domačo čokoladno omako

    Je kaj prijetnejšega od tega, da pečemo in jemo palačinke? V tem receptu so polite z domačo čokoladno kremo.

  • Marmorna tortaRecepti
    Marmorna torta

    Ta torta je iz dveh mešanic - vaniljeve in kakavove. Ko je pečena, se izrežejo luknje in torta se prelije z mlečno kremo. Na koncu se posuje z zdrobljenim odvzetim testom.

  • Gözleme s krompirjem in špinačoRecepti
    Gözleme s krompirjem in špinačo

    Testo za gözleme pripravimo s kisom, počivati pa mora samo 30 minut. Nadev je iz kuhanega krompirja, sira in špinače. To je neverjetno okusen prigrizek za vsak trenutek dneva.

  • Puhasta omleta z bučkamiRecepti
    Puhasta omleta z bučkami

    Ta omleta je nekaj posebnega - pripravljena je z vnaprej popečenimi bučkami. Prava poslastica za vegetarijance, pa tudi za vse ostale.

  • Grški kruhRecepti
    Grški kruh

    To je recept za ploščati grški kruh. Speče se na plošči ali v ponvi.

  • Sirove štručkeRecepti
    Sirove štručke

    Mehke in puhaste sirove štručke - primerne za zajtrk in mnogo več!