Sorodna oddaja:Dober tekOglejte si jo: Ponedeljek 21 Oktober ob 11:30 | Ponedeljek 21 Oktober ob 16:30

Opis

Rižota s pečeno papriko

Priprava

  1. Paprike očistite, polovico spasirajte, polovico pa narežite na trakce.
  2. Čebulo, zeleno in česen olupite ter drobno nasekljajte. Na hitro popražite v segretem oljčnem olju.
  3. Dodajte riž, rahlo popražite in dodajte spasirane paprike.
  4. Dolijte vino in postopoma dodajajte jušno osnovo. Posolite. Kuhate, dokler ni še čisto rahlo čvrst.
  5. Odstranite, dodajte dimljeno papriko, kremni sir, trakce pečene paprike, grana padano, nasekljano baziliko in poper. Premešajte in postrezite.

 

Nasvet: Ne uporabljajte vložene paprike, ker vsebuje kis. Jed lahko potresete z lističi mandljev, ki ste jih popražili v suhi ponvi.

sestavine

  • 300 g riža arborio
  • 12 pečenih rdečih paprik
  • 1 čebula
  • 1 steblo zelene
  • 2 stroka česna
  • 1 l zelenjavne jušne osnove
  • 50 ml oljčnega olja
  • 150 ml belega vina
  • 1/2 žličke dimljene paprike
  • 1-2 žlici kremnega sira
  • 80 g sira grana padano
  • 2 vejici bazilike
  • sol in poper po potrebi

Sorodni recepti