Indijski sladoled z žafranom

Indijski sladoled z žafranom
Sorodna oddaja:Dober tekOglejte si jo: Četrtek 24 September ob 00:00 | Četrtek 24 September ob 11:30

Opis

Indijski sladoled z žafranom

Priprava

  1. Kondenziranemu mleku dodamo sladkor, zdrobljen kardamom in žafran ter segrejemo. Ko mešanica zavre in se raztopi, dobro premešamo, odstavimo z ognja in pustimo stati 5 minut. Mešanico premestimo v čisto posodo.
  2. Dodamo smetano in sladkano kondenzirano mleko ter premešamo. Mešanico vlijemo v modele za lučke, ki jih napolnimo do roba. Postavimo v zamrzovalnik in pustimo, za zamrzne.
  3. Zamrznjen sladoled vzamemo iz modela, posujemo s stopljeno belo čokolado in nasekljano pistacijo. Hranimo v zamrzovalniku.

sestavine

  • 1 pločevinka kondenziranega mleka (400 g)
  • 1 pločevinka sladkanega kondenziranega mleka (400 g)
  • 200 ml smetane za stepanje
  • 50 g sladkorja
  • 3–4 strokov kardamoma
  • 1 ščepec žafrana
  • 200 g bele čokolade
  • Pistacija za posip

Sorodni recepti