Sorodna oddaja:Dober tekOglejte si jo: Petek 25 September ob 16:30 | Sobota 26 September ob 00:00

Opis

Zelenjavna fritata

Priprava

  1. Na grobo narežemo mlado čebulo. Krompir in čili narežemo na rezine. Jajca stepemo s soljo in poprom.
  2. V globoki ponvi stopimo maslo. Dodamo čebulo, čili in krompir ter solimo. Pražimo do zlate barve. Dodamo grah in mešamo, dokler se ne zmehča.
  3. Pečico segrejemo na 220 stopinj. Zelenjavi dodamo jajca in zmešamo. Dodamo češnjev paradižnik. Poškropimo z olivnim oljem, dodamo sol in ponev postavimo v pečico.
  4. Pečemo približno 10 minut. Ko je fritata še vedno vroča, jo posujemo z naribanim sirom. Postrežemo z listi bazilike.

 

*Pecimo v ventilatorski pečici.

Nasvet: Če nimate ponve z ročaji, ki so odporni na visoke temperature, mešanico premestite v pekač.

sestavine

  • 8 jajc
  • 1 mlada čebula
  • 200 g kuhanih mladih krompirjev
  • 120 g zamrznjenega graha
  • 1 zelen čili
  • 80 g kravjega sira
  • 200 g češnjevega paradižnika
  • 30 g masla
  • 50 ml olivnega olja
  • Sol in poper po okusu
  • Sveža bazilika za serviranje

Sorodni recepti