Okra s kuskusom
Recept je iz: Lora in Stoyan
To je recept za lahko vegetarijansko jed - na pari kuhana okra, postrežena z arabskim kuskusom in kockami sira.
sestavine
- 500 g okre (lahko uporabite tudi zamrznjeno)
- 2 žlici rdečega kisa
- 100 ml olivnega olja
- 1 čebula
- 1 strok česna
- 1 majhen gomolj komarčka
- 600 g paradižnika v kockah iz pločevinke
- 1/2 šopka peteršilja
- 1/2 žličke sladkorja
- 1 majhna limona
- 150 g kuskusa (ki ga ne kuhamo)
- 300 ml zelenjavne osnove
- 100–150 g kravjega sira
- sol po okusu
Priprava
- Št. porcij: 6
- * Času priprave prištejte še čas za kisanje.
- 1. Okro namočite v majhno količino hladne vode in ji dodajte kis ter pustite stati od 30 do 60 minut.
- 2. Na drobno sesekljajte čebulo, česen in komarček. Nasekljajte peteršilj.
- 3. Segrejte polovico olivnega olja. Na srednji temperaturi sotirajte čebulo, česen in komarček.
- 4. Ko vse skupaj rahlo karamelizira, dodajte paradižnik. Noter vmešajte paradižnik in limono, ki ste jo predhodno olupili in narezali na kocke. Kozico pokrijte s pokrovko in pustite, da se sestavine na nizki temperaturi kuhajo 10 minut.
- 5. Začinite s soljo in sladkorjem.
- 6. Dodajte odcejeno okro ter kozico ponovno pokrijte s pokrovko in pustite, da se sestavine na nizki temperaturi kuhajo 15 minut.
- 7. Obaro segrejte ter jo prelijte čez kuskus. Posolite. Dodajte preostanek olivnega olja in kozico pokrijte s pokrovko. Počakajte, da se kuskus napije tekočine.
- 8. Okro in kuskus postrezite z na kocke nasekljanim sirom.
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Nadiya Hussain
Tabule z granatnim jabolkom in peteršiljem
Recepti Michela Chiappa
Pečena jajca s tartufi
Recepti Michela Chiappa
Lazanja z zelenjavo in gobami
Recepti Curtis Stone
Ocvrt krompir v masti race in kis iz pehtrana
Recepti Mary Berry
Krompir dauphinoise
Recepti Mary Berry
Pečenka wellington s popečeno zelenjavo
Recepti Lora in Stoyan
Brusketa s paradižnikom in svežim sirom
Recepti Mary Berry
Skromna pita
Recepti Nico Reynolds
Pooglenela korenje in pastinak v ingverjevem maslu
Recepti Curtis Stone
Stročji fižol in redkvice s chimichurrijem