To je recept za lahko vegetarijansko jed - na pari kuhana okra, postrežena z arabskim kuskusom in kockami sira.

sestavine

  • 500 g okre (lahko uporabite tudi zamrznjeno)
  • 2 žlici rdečega kisa
  • 100 ml olivnega olja
  • 1 čebula
  • 1 strok česna
  • 1 majhen gomolj komarčka
  • 600 g paradižnika v kockah iz pločevinke
  • 1/2 šopka peteršilja
  • 1/2 žličke sladkorja
  • 1 majhna limona
  • 150 g kuskusa (ki ga ne kuhamo)
  • 300 ml zelenjavne osnove
  • 100–150 g kravjega sira
  • sol po okusu

Priprava

  • Št. porcij: 6
  • * Času priprave prištejte še čas za kisanje.
  • 1. Okro namočite v majhno količino hladne vode in ji dodajte kis ter pustite stati od 30 do 60 minut.
  • 2. Na drobno sesekljajte čebulo, česen in komarček. Nasekljajte peteršilj.
  • 3. Segrejte polovico olivnega olja. Na srednji temperaturi sotirajte čebulo, česen in komarček.
  • 4. Ko vse skupaj rahlo karamelizira, dodajte paradižnik. Noter vmešajte paradižnik in limono, ki ste jo predhodno olupili in narezali na kocke. Kozico pokrijte s pokrovko in pustite, da se sestavine na nizki temperaturi kuhajo 10 minut.
  • 5. Začinite s soljo in sladkorjem.
  • 6. Dodajte odcejeno okro ter kozico ponovno pokrijte s pokrovko in pustite, da se sestavine na nizki temperaturi kuhajo 15 minut.
  • 7. Obaro segrejte ter jo prelijte čez kuskus. Posolite. Dodajte preostanek olivnega olja in kozico pokrijte s pokrovko. Počakajte, da se kuskus napije tekočine.
  • 8. Okro in kuskus postrezite z na kocke nasekljanim sirom.

Sorodni recepti

Poglej vse