Pečenka wellington s popečeno zelenjavo
Recept je iz: Mary Berry

Osupljiva vegetarijanska glavna jed z malce kozjega sira in odličnim testom s sirom. Trdi kozji sir lahko nakockate ali naribate in je malce blažji kot mehkejša različica.
sestavine
- ZA NADEV:
- 3 velike čebule, narezane na kose
- 500 g olupljene muškatne buče, narezane na 2-centimetrske kocke (teža pripravljene buče)
- 1 rdeča paprika brez semen, narezana na velike kose
- 2 žlici olivnega olja
- 250 g na tanko narezanih šampinjonov
- 2 zdrobljena stroka česna
- 115 g nakockanega vegetarijanskega trdega kozjega sira
- 1 stepeno jajce proste reje
- Sol in sveže mlet črni poper
- ZA TESTO:
- moka za posip
- 320 g kupljenega listnatega testa
- 1 stepeno jajce proste reje
- 115 g naribanega vegetarijanskega trdega kozjega sira
Priprava
- Št. porcij: 8
- 1. Pečico zagrejte na 200 stopinj Cezija/180 stopinj Celzija z ventilatorjem/stopnja plina 6.
- 2. Čebulo, bučo in rdečo papriko položite v velik pekač. Začinite s soljo in mletim črnim poprom ter prelijte z oljem. Premešajte, da bo zelenjava prekrita. Če je treba, dodajte še malo olja. Pecite 20–25 minut.
- 3. V pekač dodajte gobe in česen ter premešajte, da se česen lepo razporedi. Dajte nazaj v pečico za približno 10 minut, dokler se vsa zelenjava ne zmehča. Postavite na stran, da se ohladi.
- 4. Ohlajeno pečeno zelenjavo dajte v veliko skledo. Dodajte kozji sir, jajce ter še malo soli in sveže mletega črnega popra.
- 5. Delovno površino malo pomokajte, potem pa testo razvaljajte na pravokotnik, velik 30 × 35cm. Celotno površino testa premažite z malo stepenega jajca.
- 6. Ohlajeni nadev položite na sredino testa v velikosti približno 12,5 × 23 cm. Stranice prepognite tako, da v celoti obdate nadev, ter malo povaljajte, da dobite obliko polena. Obrnite, da bo rob na spodnji strani. Za 1 uro dajte v hladilnik, da se ohladi.
- 7. Prižgite pečico na 220 stopinj Celzija/200 stopinj Celzija z ventilatorjem/stopnja plina 7. Velik pekač dajte v pečico, da se zagreje.
- 8. Pečenko Wellington položite na papir za peko. Premažite s preostalim stepenim jajcem ter posujte z naribanim kozjim sirom. Previdno položite v vroč pekač ter pecite približno 40 minut, da bo pečenka zlato zapečena in hrustljava.
- 9. Narežite na tanke kose in postrezite s solatnimi listi.
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Nadiya Hussain
Tabule z granatnim jabolkom in peteršiljem
Recepti Michela Chiappa
Pečena jajca s tartufi
Recepti Michela Chiappa
Lazanja z zelenjavo in gobami
Recepti Curtis Stone
Ocvrt krompir v masti race in kis iz pehtrana
Recepti Mary Berry
Krompir dauphinoise
Recepti Lora in Stoyan
Brusketa s paradižnikom in svežim sirom
Recepti Mary Berry
Skromna pita
Recepti Nico Reynolds
Pooglenela korenje in pastinak v ingverjevem maslu
Recepti Curtis Stone
Stročji fižol in redkvice s chimichurrijem
Recepti Nico Reynolds
Praženi brokoli s čilijevim oljem in mandlji