Brusketa s paradižnikom in svežim sirom
Recept je iz: Lora in Stoyan

Okusno in svežo brusketo, narejeno iz kruha z drožmi, prelijete z olivnim oljem, balzamičnim kisom in česnom. Obložite jo s popečenimi češnjevimi paradižniki in svežim sirom.
sestavine
- štruca kruha z drožmi
- 500 g mešanih češnjevih paradižnikov
- 200 g svežega sira
- 4 stroki česna
- 2 vejici timijana
- 50 ml olivnega olja + dodatno za pokapanje po kruhu
- 20–30 ml temnega balzamičnega kisa
- sveža bazilika za okras
- sol in poper po okusu
Priprava
- Št. porcij: 4-6
- 1. Narežite kruh. Eno stran pokapajte z olivnim oljem ter kruh z naoljeno stranjo navzdol položite na pekač. Pokapajte tudi drugo stran.
- 2. Češnjeve paradižnike pretresite v pekač, pokapajte z balzamičnim kisom in olivnim oljem. Dodajte vejici timijana, posolite in dodajte 3 na grobo nasekljane stroke česna.
- 3. Paradižnike in kruh hkrati pecite na 220 °C. Kruh se mora peči približno 8 minut. Na polovici ga obrnite. Paradižniki se pečejo 4–5 minut dlje oziroma dokler ne počijo.
- 4. Po popečenih rezinah kruha podrgnite polovico stroka česna.
- 5. Kruh nadevajte z rahlo pretlačenimi paradižniki, rezinami sira, nasekljano baziliko, omako, ki je nastala med pečenjem, in sveže mletim črnim poprom.
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Nadiya Hussain
Tabule z granatnim jabolkom in peteršiljem
Recepti Michela Chiappa
Pečena jajca s tartufi
Recepti Michela Chiappa
Lazanja z zelenjavo in gobami
Recepti Curtis Stone
Ocvrt krompir v masti race in kis iz pehtrana
Recepti Mary Berry
Krompir dauphinoise
Recepti Mary Berry
Pečenka wellington s popečeno zelenjavo
Recepti Mary Berry
Skromna pita
Recepti Nico Reynolds
Pooglenela korenje in pastinak v ingverjevem maslu
Recepti Curtis Stone
Stročji fižol in redkvice s chimichurrijem
Recepti Nico Reynolds
Praženi brokoli s čilijevim oljem in mandlji