Brusketa s paradižnikom in svežim sirom

Okusno in svežo brusketo, narejeno iz kruha z drožmi, prelijete z olivnim oljem, balzamičnim kisom in česnom. Obložite jo s popečenimi češnjevimi paradižniki in svežim sirom.

sestavine

  • štruca kruha z drožmi
  • 500 g mešanih češnjevih paradižnikov
  • 200 g svežega sira
  • 4 stroki česna
  • 2 vejici timijana
  • 50 ml olivnega olja + dodatno za pokapanje po kruhu
  • 20–30 ml temnega balzamičnega kisa
  • sveža bazilika za okras
  • sol in poper po okusu

Priprava

  • Št. porcij: 4-6
  • 1. Narežite kruh. Eno stran pokapajte z olivnim oljem ter kruh z naoljeno stranjo navzdol položite na pekač. Pokapajte tudi drugo stran.
  • 2. Češnjeve paradižnike pretresite v pekač, pokapajte z balzamičnim kisom in olivnim oljem. Dodajte vejici timijana, posolite in dodajte 3 na grobo nasekljane stroke česna.
  • 3. Paradižnike in kruh hkrati pecite na 220 °C. Kruh se mora peči približno 8 minut. Na polovici ga obrnite. Paradižniki se pečejo 4–5 minut dlje oziroma dokler ne počijo.
  • 4. Po popečenih rezinah kruha podrgnite polovico stroka česna.
  • 5. Kruh nadevajte z rahlo pretlačenimi paradižniki, rezinami sira, nasekljano baziliko, omako, ki je nastala med pečenjem, in sveže mletim črnim poprom.

Sorodni recepti

Poglej vse