Sorodna oddaja:Dober tekOglejte si jo: Ponedeljek 21 Oktober ob 11:30 | Ponedeljek 21 Oktober ob 16:30

Opis

Šakšuka s praženo zelenjavo

Priprava

  1. Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilacija). Paradižnik na grobo narežite. Česen olupite. Na pekač položite papir za peko. Papriko in čebulo položite na eno stran pekača, paradižnik in česen pa na drugo. Prelijte z oljčnim oljem in posolite.
  2. Zelenjavo pecite kakih 50 minut, da začne karamelizirati. Narežite jo na trakove. Paradižnik in česen prestavite v višjo posodo in spasirajte.
  3. Preostanek oljčnega olja segrejte v ponvi z ognjevarnim ročajem. Dodajte kumino, čez pol minute papriko in čebulo in čez eno minuto spasiran paradižnik.
  4. Potresite z na grobo nasekljanim peteršiljem. Posolite in popoprajte ter premešajte. Pokuhajte, da se malo zgosti.
  5. Čez ubijte 6 jajc. Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilacija). Pecite 8-10 minut, da jajca zakrknejo.
  6. Potresite z drobno nasekljanim peteršiljem, zdrobljenim sirom in čilijevimi kosmiči.

 

Nasvet: Če imate radi pekoče, dodajte v jed še kakšen čili.

sestavine

  • 6 jajc
  • 150 g ovčjega sira v slanici
  • 800 g paradižnika
  • 4 stroki česna
  • 2 rdeči papriki
  • 2 zeleni papriki
  • 1 čebula
  • 1/2 šopka peteršilja
  • 1/2 šopka koriandra
  • 100 ml oljčnega olja
  • 1 žlička kumine
  • 1/2 žličke čilijevih kosmičev
  • sol in poper po potrebi

Sorodni recepti