Enolončnica s stročjim fižolom in poširanim jajcem

Enolončnica s stročjim fižolom in poširanim jajcem

sestavine

  • 500 g stročjega fižola
  • 200 g paradižnika iz konzerve, narezan na kocke
  • 2 korenčka
  • 1 čebula
  • 2 stroka česna
  • 3 žlice olja
  • ½ šopka peteršilja
  • 1 žlica paradižnikovega koncentrata
  • 1 žlička paprike
  • 4 jajca
  • 2 žlici belega vinskega kisa
  • 200 g ovčjega sira za dekoracijo
  • Sol in poper

Priprava

  • Sesekljajte čebulo, korenje in česen. Popražite na dveh žlicah olja.
  • Dodajte razpolovljen stročji fižol, dodajte toliko vode, da prekrije zelenjavo, kuhljajte na nizkem ognju toliko časa, da je fižol skuhan.
  • Dodajte zmečkane paradižnike in paradižnikov koncentrat. Začinite s sesekljanim peteršiljem, soljo in poprom. Kuhajte nadaljnjih 10-15 minut.
  • Jajca poširajte v vodi s kisom. Voda naj medtem ne vre. Ko so jajca pripravljena, jih vzemite iz vode.
  • Segrejte preostalo olje in na kratko popražite papriko.
  • Vsako porcijo enolončnice postrezite s poširanim jajcem, nadrobljenim sirom in oljem s papriko.

Sorodni recepti

Poglej vse