Enolončnica s stročjim fižolom in poširanim jajcem
Recept je iz: Lora in Stoyan

Enolončnica s stročjim fižolom in poširanim jajcem
sestavine
- 500 g stročjega fižola
- 200 g paradižnika iz konzerve, narezan na kocke
- 2 korenčka
- 1 čebula
- 2 stroka česna
- 3 žlice olja
- ½ šopka peteršilja
- 1 žlica paradižnikovega koncentrata
- 1 žlička paprike
- 4 jajca
- 2 žlici belega vinskega kisa
- 200 g ovčjega sira za dekoracijo
- Sol in poper
Priprava
- Sesekljajte čebulo, korenje in česen. Popražite na dveh žlicah olja.
- Dodajte razpolovljen stročji fižol, dodajte toliko vode, da prekrije zelenjavo, kuhljajte na nizkem ognju toliko časa, da je fižol skuhan.
- Dodajte zmečkane paradižnike in paradižnikov koncentrat. Začinite s sesekljanim peteršiljem, soljo in poprom. Kuhajte nadaljnjih 10-15 minut.
- Jajca poširajte v vodi s kisom. Voda naj medtem ne vre. Ko so jajca pripravljena, jih vzemite iz vode.
- Segrejte preostalo olje in na kratko popražite papriko.
- Vsako porcijo enolončnice postrezite s poširanim jajcem, nadrobljenim sirom in oljem s papriko.
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Bill Granger
Pikantna bučna semena
Recepti Rudolph van Veen
Košarice s šunko in pistacijo
Recepti Donna Hay
Sufle s solato iz pečene pese
Recepti Donna Hay
Pita s karamelizirano čebulo, krompirjem in feto
Recepti Rudolph van Veen
Neworleanška pita iz rakcev
Recepti Michela Chiappa
Tribarvni njoki s kremasto lešnikovo omako
Recepti Primož Dolničar
Zeliščna sol
Recepti Primož Dolničar
Sušeni paradižniki v oljčnem olju
Recepti Jolanta (Joli) Delibozova
Tulci s tunino kremo
Recepti Maksut Aşkar
Baklava s špinačo