Enolončnica s stročjim fižolom in poširanim jajcem

Enolončnica s stročjim fižolom in poširanim jajcem
Sorodna oddaja:Dober tekOglejte si jo: Četrtek 30 Januar ob 00:00 | Četrtek 30 Januar ob 11:30

Opis

Enolončnica s stročjim fižolom inpoširanim jajcem

Priprava

  1. Sesekljajte čebulo, korenje in česen. Popražite na dveh žlicah olja.
  2. Dodajte razpolovljen stročji fižol, dodajte toliko vode, da prekrije zelenjavo, kuhljajte na nizkem ognju toliko časa, da je fižol skuhan.
  3. Dodajte zmečkane paradižnike in paradižnikov koncentrat. Začinite s sesekljanim peteršiljem, soljo in poprom. Kuhajte nadaljnjih 10-15 minut.
  4. Jajca poširajte v vodi s kisom. Voda naj medtem ne vre. Ko so jajca pripravljena, jih vzemite iz vode.
  5. Segrejte preostalo olje in na kratko popražite papriko.
  6. Vsako porcijo enolončnice postrezite s poširanim jajcem, nadrobljenim sirom in oljem s papriko.

sestavine

  • 500 g stročjega fižola
  • 200 g paradižnika iz konzerve, narezan na kocke
  • 2 korenčka
  • 1 čebula
  • 2 stroka česna
  • 3 žlice olja
  • ½ šopka peteršilja
  • 1 žlica paradižnikovega koncentrata
  • 1 žlička paprike
  • 4 jajca
  • 2 žlici belega vinskega kisa
  • 200 g ovčjega sira za dekoracijo
  • Sol in poper

Sorodni recepti