Maksut Aşkar

Maksut Aşkar

Bio

Ljubezen do turizma in gostinstva se je pri Maksutu pojavila pri devetih letih, ko se je trdno odločil končati strokovno šolanje v kulinariki in postati menedžer restavracije. Ko je diplomiral, je vodil restavracijo Nuper, nato pa Hillside City Club, prvo lastno restavracijo. 

Maksut svojo ljubezen in strast do dela poskuša izraziti skozi različne projekte. Zelo ga zanimata oblikovanje ter postrežba hrane in bil je vključen v skupinske ter samostojne razstave. Trdi, da moramo hrano čutiti z vsemi čuti. Ta zamisel bolje od česarkoli opiše njegovo delo. Delal je kot svetovalec za številne velike znamke.

Maksut svoje izkušnje in strast rad deli z drugimi, zato je postal stalni sodelavec na Bosforski univerzi, nato pa tudi na univerzi Oziegin pri katedri za turistični in hotelirski menedžment. Tam mlade navdihuje, da sledijo svojim sanjam in svoje izkušnje deli s prihodnjimi rodovi.

Kanal 24Kitchen je ob koncu septembra 2013 Maksuta predstavil svetu kot predstavnika sodobne turške kuhinje v seriji Umetnost okusov.

Maksut Aškar v oddaji kombinira svoj oblikovalski talent z značilnostmi turške kuhinje, z veliko presenečenji in odkrivanjem nepričakovanih kombinacij. Maksut že dvajset let svojega poklicnega življenja nenehno išče inovacije in se osredotoča na to, da ponudi sodoben pogled na tradicionalne turške recepte in okuse.

Recepti