Priprava:

Liste peteršilja osmukamo z vejice in jih drobno narežemo.

Nasekljamo pol stroka česna.

Sok pol limone izcedimo v ponev, segreto na šibkem ognju.

Polijemo z oljčnim oljem.

Čičerko, ki smo jo predhodno skuhali in oluščili, dodamo omaki iz limonovega soka in oljčnega olja.

Mešamo, dokler čičerka ne vpije omake.

Dodamo nasekljana česen in peteršilj ter ponovno premešamo.

Da bi okrepili aromo, dodamo ščepec sumaka in kumine.

V globoko skledo za postrežbo po želji naredimo stožec iz papirja za peko.

Stožec zapremo s spodnje strani, ga damo v globoko skledo in napolnimo s solato iz čičerke.

Pred postrežbo vsebino stožca zvrnemo na dolg, ozek krožnik.

Po vrhu naribamo stari kašar.

 

 

 

 

sestavine

  • 1 vejica peteršilja (listi) 0.5 stroka česna 0.5 limone oljčno olje 2 kozarca čičerke (namočene skuhane in oluščene) 1 ščepec sumaka 1 ščepec kumine stari kašar (trdi rumeni sir) papir za peko

Priprava

    Sorodni recepti

    Poglej vse