Opis

Priprava:

Korenje olupimo, ga prerežemo na pol po dolžini in nato nasekljamo. Por očistimo in nasekljamo s prečnimi rezi. Čebulo olupimo in jo narežemo na štiri kose. Lonec damo na štedilnik, vlijemo oljčno olje in pustimo, da se segreje. Ko se olje segreje, v lonec razporedimo čebulo, korenje in por. Mešamo, dokler zelenjava ni prekrita z oljem. Lonec pokrijemo in pustimo, da se zelenjava zmehča.

Izcedimo limonin sok.

Zelenjavo mešamo tako, da občasno pretresemo lonec, da por in čebula ne razpadeta. Ko se zelenjava malce zmehča, po vrhu posujemo sladkor in sol ter znova pretresemo lonec, da se pomeša. Prelijemo z vodo, pokrijemo in pustimo kuhati na rahlem ognju. Ko se arome malo povežejo, dodamo limonin sok in kuhamo naprej.

Ko je zelenjava povsem kuhana, dodamo predhodno namočen riž in kuhamo še 20 do 25 minut v pokritem loncu, dokler se riž in zelenjava ne zmehčata.

V posodo damo liste peteršilja, jih prelijemo s sokom četrtine limone in pokapamo z oljčnim oljem. Solimo in posujemo s črnim kuminom.

Peteršilj damo na krožnik. Nanj damo kuhani por z oljčnim oljem in postrežemo.

sestavine

Sestavine

  • 2 korenja
  • 4 pori
  • 1 čebula
  • 0.5 kozarca oljčnega olja
  • 1 limona
  • sok
  • 1 čajna žlička kristalnega sladkorja
  • 1 ščepec soli
  • 1 kozarec vode
  • 1 jušna žlica riža baldo
  • 1 šopek peteršilja
  • listi
  • 0.75 limone
  • sok
  • oljčno olje
  • 1 ščepec soli
  • 1 ščepec kumina

Sorodni recepti