Solata iz leče s prekajeno palamido

Priprava:

Izcedimo 2-3 mandarine. Sok zlijemo v ponev in dodamo dva kosa pehtrana, zavremo in pustimo, da se zgosti.

Redkvice narežemo tanko kot papir. Te rezinice nasekljamo na drobne koščke.

Nasekljane redkvice damo v mrzlo vodo z ledom.

Ko omaka iz mandarin izpari in se zgosti, jo prelijemo v posodo za omako, da se ohladi in jo položimo na vodo z ledom, ki smo jo pripravili za redkvice.

Drobno narežemo mlado čebulo.

Rumeno in zeleno lečo, ki smo jo predhodno skuhali, damo v skledo in dodamo mlado čebulo.

Pest peteršilja, svežo meto in koper nasekljamo ter dodamo leči.

Po vrhu izcedimo sok pol limone. Dodamo oljčno olje. Dodamo tudi ohlajeno omako iz mandarin in pehtrana.

Odrežemo pol prekajene palamide. To polovico narežemo na kockice in dodamo v solato.

Dodamo sol, koriander v prahu in kumin ter premešamo.

Solato damo na krožnik za postrežbo in na vrh položimo preostalo polovico prekajene palamide.

Koščke redkvice osvežene v ledeni vodi vzamemo iz vode in po tem, ko smo jih posušili, potresemo po solati.

Na vrh položimo drobnjak.

S kosa iker lipana odstranimo vosek in količino približno ene žličke naribamo po solati. Postrežemo.

 

 

 

 

sestavine

  • 2 kosa pehtrana 0.5 kozarca sveže izcejenega soka mandarin 0.5 redkvice led voda 3 mlade čebule 100 g zelene leče (skuhane) 100 g rumene leče (skuhane) 1 pest peteršilja 1 pest sveže mete 1 pest kopra 0.5 limone oljčno olje 1 prekajena palamida morska sol 1 ščepec koriandra v prahu 1 ščepec kumine 1 kos drobnjaka 1 kos iker lipana (1 žlička naribana)

Priprava

    Sorodni recepti

    Poglej vse