Pita s karamelizirano čebulo, krompirjem in feto

Priprava:

1. Testo razvlečemo. Z ravnilom in nožem narežemo enaka pravokotnika, 15x18 cm. Položimo ju v pekač, obložen s papirjem za peko.

2. Marmelado iz karamelizirane čebule razmažemo po pravokotnikih, robove pustimo proste.

3. Skuhan krompir narežemo na tanke rezine in jih razporedimo po piti. Čezenj nadrobimo sir, na koncu pa potresemo z narezano panceto ali slanino.

4. Potresemo z listki svežega rožmarina, posolimo in popopramo. Piti pečemo 25 minut v predhodno segreti pečici pri 180 stopinjah.

5. Piti postrežemo okrašeni z zeleno solato.

sestavine

  • 375 g listnatega testa 240 g čebule 2 kosa skuhanega krompirja 100 g fete 4 rezine pancete ali slanine 2 vejici rožmarina sol poper

Priprava

    Sorodni recepti

    Poglej vse