Sufle s solato iz pečene pese
Recept je iz: Donna Hay

Način priprave:
1. S stebla pese odtrgamo nekaj listov. Glavice pese odrežemo. Biti morajo povsem rahle, sveže, ni potrebno, da jih olupimo. Dobro jih operemo in zložimo v pekač. Potresemo z rožmarinom, dodamo malo oljčnega olja in sol. Peso pečemo 40 minut v predhodno segreti pečici pri 200 stopinjah.
2. Za sufle ločimo rumenjaka od beljakov. V skledo zdrobimo sir, dodamo smetano in rumenjaka. Z mešalnikom zmešamo, dokler ne dobimo gladke zmesi.
3. Dodamo bele krušne drobtine in premešamo z roko. Beljake stepemo z mešalnikom v čisti in suhi skledi, dokler ne dobimo penaste zmesi.
4. Stepene beljake v dveh korakih dodamo zmesi za sufle. Premešamo.
5. Skledice iz porcelana namažemo z maslom in vanje razporedimo zmes za sufle. Napolnimo jih do roba. Sufle pečemo 20 do 25 minut, dokler ne vzide in pozlati.
6. Pečene glavice pese prerežemo na pol in jih damo v skledo. Dodamo oprane liste. Popopramo in posolimo, dodamo kis in oljčno olje. Premešamo.
7. Solato iz pečene pese postrežemo s toplim suflejem iz kozjega sira.
sestavine
- Za sufle150 g kozjega sira 2 jajci 375 ml sladke smetane 140 g belih krušnih drobtin 1 ščepec soliZa solato600 g mlade pese 6 vejic rožmarina 2 veliki žlici oljčnega olja 2 veliki žlici vinskega kisa sol poper
Priprava
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Bill Granger
Pikantna bučna semena
Recepti Rudolph van Veen
Košarice s šunko in pistacijo
Recepti Donna Hay
Pita s karamelizirano čebulo, krompirjem in feto
Recepti Rudolph van Veen
Neworleanška pita iz rakcev
Recepti Jolanta (Joli) Delibozova
Tulci s tunino kremo
Recepti Maksut Aşkar
Baklava s špinačo
Recepti Maksut Aşkar
Kroglice iz leče
Recepti Maksut Aşkar
Solata iz čičerike
Recepti Gabriele Sponza
Pečene velike pokrovače
Recepti Gabriele Sponza
Carpaccio iz iverke z osočnikom