Sufle s solato iz pečene pese

Način priprave:

1. S stebla pese odtrgamo nekaj listov. Glavice pese odrežemo. Biti morajo povsem rahle, sveže, ni potrebno, da jih olupimo. Dobro jih operemo in zložimo v pekač. Potresemo z rožmarinom, dodamo malo oljčnega olja in sol. Peso pečemo 40 minut v predhodno segreti pečici pri 200 stopinjah.

2.   Za sufle ločimo rumenjaka od beljakov. V skledo zdrobimo sir, dodamo smetano in rumenjaka. Z  mešalnikom zmešamo, dokler ne dobimo gladke zmesi.

3.   Dodamo bele krušne drobtine in premešamo z roko. Beljake stepemo z mešalnikom v čisti in suhi skledi, dokler ne dobimo penaste zmesi.

4. Stepene beljake v dveh korakih dodamo zmesi za sufle. Premešamo.

5. Skledice iz porcelana namažemo z maslom in vanje razporedimo zmes za sufle. Napolnimo jih do roba. Sufle pečemo 20 do 25 minut, dokler ne vzide in pozlati.

6.  Pečene glavice pese prerežemo na pol in jih damo v skledo. Dodamo oprane liste. Popopramo in posolimo, dodamo kis in oljčno olje. Premešamo.

7.  Solato iz pečene pese postrežemo s toplim suflejem iz kozjega sira.

 

sestavine

  • Za sufle150 g kozjega sira 2 jajci 375 ml sladke smetane 140 g belih krušnih drobtin 1 ščepec soliZa solato600 g mlade pese 6 vejic rožmarina 2 veliki žlici oljčnega olja 2 veliki žlici vinskega kisa sol poper

Priprava

    Sorodni recepti

    Poglej vse