Neworleanška pita iz rakcev

Način priprave:

1. Česen in čebulo drobno narežemo. V kozici stopimo maslo in ju popražimo. Papriko narežemo na kocke, stebelno zeleno olupimo in narežemo. Dodamo ju v kozico in pražimo 4 minute.

2. Dodamo smetano in kajunske začimbe. Pustimo kuhati 5 minut.

3. Dodamo mlado čebulo, narezano na kolobarčke, premešamo in odstavimo z ognja. Dodamo zdrobljen prepečenec in premešamo.

Dodamo oba rumenjaka in premešamo. Dodamo predhodno kuhane repke rakov (lahko kupimo skuhane, lahko pa jih skuhamo tudi sami, vendar jih moramo prej dobro oprati; kuhamo jih, dokler ne spremenijo barve, približno 15 minut) in drobno narezan peteršilj.

4. Za testo z mešalnikom vmešamo moko, maslo, kremni sir, pecilni prašek in sol. Tekoča živila dodajamo med mešanjem. Testo oblikujemo v kepo, sploščimo in zavijemo v plastično folijo. Pustimo v hladilniku približno pol ure.

5. Okrogel porcelanski pekač dobro namastimo. Testo razvaljamo v dva tanka kroga. Z valjarjem prestavimo testo za osnovo in razvlečemo po dnu in steni pekača. Odvečno testo odrežemo. Vsujemo nadev. Konce testa namažemo z rumenjakom, razžvrkljanim z malo smetane. Pokrijemo z drugim delom testa in pritisnemo robove. Odvečno testo odrežemo in vrh premažemo z rumenjakom s smetano. Iz ostankov testa lahko naredimo okraske.

6. Z nožem naredimo okrasne zareze, da bo skoznje uhajala para. Pito pečemo 40 minut pri 180 stopinjah.

sestavine

  • Za nadev1 glavica čebule 2 stroka česna 1 zelena paprika 3 stebla stebelne zelene 1 žlička masla 1 velika žlica kajunskih začimb 500 g rakovih repkov 2 mladi čebuli 0.5 šopka peteršilja 3 prepečenci 2 rumenjaka 300 ml sladke smetaneZa namaz2 rumenjaka 1 velika žlica sladke smetaneZa testo285 g moke 130 g kremnega sira 170 g hladnega masla 3 velike žlice hladne vode 1 žlička pecilnega praška ščepec soli 285 g moke 130 g kremnega sira 170 g hladnega masla 3 velike žlice hladne vode 1 žlička pecilnega praška 1 ščepec soli

Priprava

    Sorodni recepti

    Poglej vse