Košarice s šunko in pistacijo

Način priprave:

  1. V posodi pomešamo moko, pecilni prašek, sol in poper, premešamo.
  2. Dodamo jajca, kislo mleko in olje. Mešamo, dokler ne dobimo gladke zmesi.
  3. Dodamo kocke šunke in očiščene pistacije ter premešamo.
  4. Papirnate košarice damo v model za mafine in zmes razdelimo vanje. Košarice pečemo pri 180 stopinjah 20 do 25 minut.
  5. Za bešamel omako v ponvi stopimo maslo, dodamo moko in mešamo dve do tri minute, dokler ne dobimo žogice. Dodamo hladno mleko in močno premešamo. Začinimo s soljo in poprom. Bešamel omako zlijemo na ravno površino in jo prekrijemo s prozorno folijo. Pustimo, da se ohladi.
  6. Maslo mešamo, dokler ne postane gladko. Dodamo mu omako bešamel in stepamo. Zmes damo v dresirno vrečko z gladkim nastavkom.
  7. Kremo stisnemo na slane piškote. Okrasimo s paradižnikom, z olivami in beluši.

sestavine

  • Za testo50 g pistacij 150 g šunke 300 g moke 9 g pecilnega praška 0.5 žličke soli 0.5 žličke popra 2 jajci 300 ml redkega kislega mleka 80 ml sončničnega oljaZa bešamel omako15 g masla 15 g moke 250 ml mleka sol poper 250 g maslaZa dekoracijo12 zelenih oliv brez koščice 12 rumenih češnjevih paradižnikov 12 zelenih belušev

Priprava

    Sorodni recepti

    Poglej vse