Košarice s šunko in pistacijo
Recept je iz: Rudolph van Veen

Način priprave:
- V posodi pomešamo moko, pecilni prašek, sol in poper, premešamo.
- Dodamo jajca, kislo mleko in olje. Mešamo, dokler ne dobimo gladke zmesi.
- Dodamo kocke šunke in očiščene pistacije ter premešamo.
- Papirnate košarice damo v model za mafine in zmes razdelimo vanje. Košarice pečemo pri 180 stopinjah 20 do 25 minut.
- Za bešamel omako v ponvi stopimo maslo, dodamo moko in mešamo dve do tri minute, dokler ne dobimo žogice. Dodamo hladno mleko in močno premešamo. Začinimo s soljo in poprom. Bešamel omako zlijemo na ravno površino in jo prekrijemo s prozorno folijo. Pustimo, da se ohladi.
- Maslo mešamo, dokler ne postane gladko. Dodamo mu omako bešamel in stepamo. Zmes damo v dresirno vrečko z gladkim nastavkom.
- Kremo stisnemo na slane piškote. Okrasimo s paradižnikom, z olivami in beluši.
sestavine
- Za testo50 g pistacij 150 g šunke 300 g moke 9 g pecilnega praška 0.5 žličke soli 0.5 žličke popra 2 jajci 300 ml redkega kislega mleka 80 ml sončničnega oljaZa bešamel omako15 g masla 15 g moke 250 ml mleka sol poper 250 g maslaZa dekoracijo12 zelenih oliv brez koščice 12 rumenih češnjevih paradižnikov 12 zelenih belušev
Priprava
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Bill Granger
Pikantna bučna semena
Recepti Donna Hay
Sufle s solato iz pečene pese
Recepti Donna Hay
Pita s karamelizirano čebulo, krompirjem in feto
Recepti Rudolph van Veen
Neworleanška pita iz rakcev
Recepti Jolanta (Joli) Delibozova
Tulci s tunino kremo
Recepti Maksut Aşkar
Baklava s špinačo
Recepti Maksut Aşkar
Kroglice iz leče
Recepti Maksut Aşkar
Solata iz čičerike
Recepti Gabriele Sponza
Pečene velike pokrovače
Recepti Gabriele Sponza
Carpaccio iz iverke z osočnikom