ZA IZBOLJŠANJE NAŠIH STORITEV, INDIVIDUALIZACIJO OGLAŠEVANJA IN ZA SHRANITEV VAŠIH PREFERENC SPLETNE STRANI UPORABLJAMO NAŠE PIŠKOTKE IN PIŠKOTKE TRETJIH OSEB. Z NADALJNJIM BRSKANJEM, SE STRINJATE Z UPORABO PIŠKOTOV NA NAŠI STRANI. ZA VEČ INFORMACIJ (NPR. GLEDE TEGA KAKO IZKLOPITI PIŠKOTKE) OBIŠČITE NAŠO POLITIKO PIŠKOTKOV

Se strinjam
advertisement
Bill Granger

Bill Granger

Bill Granger

"Samouk kuhar sem in vse, kar vem o prehrani, sem se naučil ob uživanju hrane, branju in preizkušanju. Rad kuham hrano, ki jo ljudje radi jedo."

Čeprav ga je hrana od nekdaj močno zanimala, njegova pot ni bila preprosta. Odraščal je v predmestju Melbourna v sedemdesetih letih z očetom mesarjem in materjo vegetarijanko. Proti koncu osemdesetih se je preselil v Sydney in tam tudi ostal, saj ga je navdihovalo življenje v mestu, mestne luči ter pogled na pristanišče. Med študijem je nekaj časa delal kot natakar. Svojo prvo restavracijo, ki jo je poimenoval "Bill", je odprl leta 1993 v Darlinghurstu v Sydneyju. V naslednjih letih je Granger odprl še dve restavraciji, leta 2008 pa je restavracijo "Bill" odprl tudi na Japonskem, kjer je živel približno pol leta. Bill ima zdaj štiri restavracije na Japonskem. Leta 2011 je odprl svojo prvo restavracijo v Veliki Britaniji: "Granger & Co".

Je avtor sedmih knjig o hrani, od leta 2011 pa piše kolumno o prehrani za časopis Independent.

Živi z ženo in tremi hčerami v Sydneyju.