
Bill Granger
"Samouk kuhar sem in vse, kar vem o prehrani, sem se naučil ob uživanju hrane, branju in preizkušanju. Rad kuham hrano, ki jo ljudje radi jedo."
Čeprav ga je hrana od nekdaj močno zanimala, njegova pot ni bila preprosta. Odraščal je v predmestju Melbourna v sedemdesetih letih z očetom mesarjem in materjo vegetarijanko. Proti koncu osemdesetih se je preselil v Sydney in tam tudi ostal, saj ga je navdihovalo življenje v mestu, mestne luči ter pogled na pristanišče. Med študijem je nekaj časa delal kot natakar. Svojo prvo restavracijo, ki jo je poimenoval "Bill", je odprl leta 1993 v Darlinghurstu v Sydneyju. V naslednjih letih je Granger odprl še dve restavraciji, leta 2008 pa je restavracijo "Bill" odprl tudi na Japonskem, kjer je živel približno pol leta. Bill ima zdaj štiri restavracije na Japonskem. Leta 2011 je odprl svojo prvo restavracijo v Veliki Britaniji: "Granger & Co".
Je avtor sedmih knjig o hrani, od leta 2011 pa piše kolumno o prehrani za časopis Independent.
Živi z ženo in tremi hčerami v Sydneyju.
ReceptiTorta bela princesa
Dodatne potrebščine Pekač, papir za peko, obroč za torto premera 15 cm, dresirna vrečka z gladkim nastavkom, plošča anodiziranega aluminija, zlato v lističih, sladkor v prahu za potresanje ...
ReceptiRiževa solata iz artičok, boba in mete
Priprava: 1. Riž skuhamo al dente. Odcedimo ga in damo v posodo. Začinimo z oljčnim oljem, limonovim sokom, s soljo in sveže mletim črnim poprom. Premešamo in pustimo, da se ohladi. 2. Očistimo b...
ReceptiIngverjev puding
Priprava: 1. Maslo in sladkor stepemo do penaste kreme. Jajca dodajamo postopoma, po vsakem premešamo. 2. Kandirani ingver narežemo na majhne kocke in ga dodamo v zmes. Polovico moke in pecilnega...
ReceptiPortugalske pite s kremo
1. Rumenjake ročno vmešamo s sladkorjem. Dodamo gustin in premešamo, dokler ne dobimo gladke zmesi. Med nenehnim mešanjem v curkih dodamo smetano in mleko.3. Listnato testo prerežemo na dva kosa in en...