Baklava s špinačo
Recept je iz: Maksut Aşkar
Priprava:
Oljčno olje zlijemo v ponev.
Čebulo narežemo na kockice in dodamo v ponev. Pražimo jo ob mešanju, dokler ne pozlati. Dodamo sol, poper in koriander v prahu. Premešamo.
Špinače ne režemo, temveč celo dodamo v ponev in rahlo podušimo.
V drugo ponev damo maslo in ga stopimo.
List testa za baklavo damo na delovno površino.
Stopljeno maslo s čopičem namažemo po vsem testu za baklavo.
Dodamo drug list testa in poskrbimo, da sta lista dobro zlepljena. Tudi drugi list namažemo z maslom.
Dodamo tretji list testa, ki ga ne namažemo z maslom, temveč nadev iz špinače razporedimo po robu. Testo zavijemo v rolo. Ko zavijemo del s špinačo, ostanek namažemo z maslom in zavijemo. Tako se bo testo dobro zalepilo.
Nadaljujemo po istem postopku, dokler ne porabimo vsega nadeva.
Zavite baklave damo v pekač in z nožem narežemo na kose želene velikosti.
Baklave namažemo s še malo masla.
Jajce ubijemo v skledo, ga razžvrkljamo in s čopičem namažemo po baklavah.
Pečemo pri 190 °C, dokler baklave po vrhu ne pozlatijo. Postrežemo vroče.
sestavine
- 1 čajni kozarček oliv 1 čebula sol in poper 1 ščepec koriandra v prahu 2 pesti špinače 3 žlice masla pripravljeno testo za baklavo 1 jajce
Priprava
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Bill Granger
Pikantna bučna semena
Recepti Rudolph van Veen
Košarice s šunko in pistacijo
Recepti Donna Hay
Sufle s solato iz pečene pese
Recepti Donna Hay
Pita s karamelizirano čebulo, krompirjem in feto
Recepti Rudolph van Veen
Neworleanška pita iz rakcev
Recepti Michela Chiappa
Tribarvni njoki s kremasto lešnikovo omako
Recepti Primož Dolničar
Zeliščna sol
Recepti Primož Dolničar
Sušeni paradižniki v oljčnem olju
Recepti Jolanta (Joli) Delibozova
Tulci s tunino kremo
Recepti Maksut Aşkar
Kroglice iz leče