Priprava:

Oljčno olje zlijemo v ponev.

Čebulo narežemo na kockice in dodamo v ponev. Pražimo jo ob mešanju, dokler ne pozlati. Dodamo sol, poper in koriander v prahu. Premešamo.

Špinače ne režemo, temveč celo dodamo v ponev in rahlo podušimo.

V drugo ponev damo maslo in ga stopimo.

List testa za baklavo damo na delovno površino.

Stopljeno maslo s čopičem namažemo po vsem testu za baklavo.

Dodamo drug list testa in poskrbimo, da sta lista dobro zlepljena. Tudi drugi list namažemo z maslom.

Dodamo tretji list testa, ki ga ne namažemo z maslom, temveč nadev iz špinače razporedimo po robu. Testo zavijemo v rolo. Ko zavijemo del s špinačo, ostanek namažemo z maslom in zavijemo. Tako se bo testo dobro zalepilo.

Nadaljujemo po istem postopku, dokler ne porabimo vsega nadeva.

Zavite baklave damo v pekač in z nožem narežemo na kose želene velikosti.

Baklave namažemo s še malo masla.

Jajce ubijemo v skledo, ga razžvrkljamo in s čopičem namažemo po baklavah.

Pečemo pri 190 °C, dokler baklave po vrhu ne pozlatijo. Postrežemo vroče.

 

 

 

 

sestavine

  • 1 čajni kozarček oliv 1 čebula sol in poper 1 ščepec koriandra v prahu 2 pesti špinače 3 žlice masla pripravljeno testo za baklavo 1 jajce

Priprava

    Sorodni recepti

    Poglej vse