Jolanta (Joli) Delibozova

Jolanta (Joli) Delibozova

Bio

Jolanta Delibozova je diplomirala na Državni akademiji za glasbo "Prof. Pancho Vladigerov". Nastopala je v sofijskem Filharmoničnem orkestru , bila solistka filharmoničnih orkestrov iz mest Burgas in Ruse ter romunskega Filharmoničnega orkestra iz Craiove. V okviru projekta "Rajske strune" Teodosija Spasova je prepotovala svet.

Ta znana violončelistka ima še eno strast: kuhanje. Talent in recepte je podedovala od svoje babice. Joli rada eksperimentira in v svoji kuhinji interpretira vse, kar je pojedla, videla in se naučila. Poleg kakovosti in okusa ji je zelo pomemben tudi videz hrane, ki jo pripravlja. Verjame, da sta ljubezen in domišljija glavni sestavini vsakega recepta.

Že pet let ima svoj kulinarični blog. Preden je začela pripravljati svojo lastno oddajo na kanalu Utilisima v okvirju Fox International Channels, je pripravljala kulinarične priloge v dnevni oddaji "Čudovit dan" na bolgarski televiziji in pisala za časopis BravaCasa.

V iskanju navdiha Jolanta pogosto obišče svojo gorsko hišo. Poleg dobrih idej tam najde tudi sveže sezonske sestavine. Njena nova oddaja "Yoline domače jedi" je namenjena takšnim trenutkom. Vedno nasmejana Joli z gledalci deli svojo strast do priprave obrokov, ki so pravi praznik tako za usta kot oči. V kuhinji eksperimentira, pri tem pa kombinira tradicionalne bolgarske recepte z recepti iz vsega sveta. Pobeg iz mestnega vrveža (vsaj za en dan), vračanje k naravnim sestavinam in razigranost v kuhinji so povsem v skladu z vizijo kanala 24KITCHEN "Kuhajte pametno, živite bolje".

Recepti