Tulci s tunino kremo
Recept je iz: Jolanta (Joli) Delibozova

Način priprave:
1. Maslo penasto vmešamo in dodamo jajce. Začimbe premešamo z moko, ki smo jo predhodno
presejali s pecilnim praškom in soljo.
2. Hitro zamesimo mehko testo in pustimo na hladnem, medtem ko pripravljamo ribjo kremo.
Če je jajce večje, bomo morda morali dodati še malo moke.
3. V globoko posodo damo predhodno odcejene ribe, čebulo in česen. Pretlačimo, dokler ne dobimo
gladke kreme. Dodamo majonezo in krušne drobtine. Premešamo in dodamo začimbe.
4. Testo razvaljamo in zrežemo na tenke trakce, široke 1 cm, dolge pa 15 cm. Zavijemo jih
v spiralne tulce in dokler ne pozlatijo v predhodno segreti pečici pri 170 stopinjah.
5. Ohlajene tulce napolnimo z ribjo kremo s pomočjo tankega nastavka.
sestavine
- 125 g zmehčanega masla 1 jajce 0.5 žličke soli 1 žlička mešanice rožmarina žajblja in timijana 250 g moke 0.5 žlice pecilnega praška 1 pločevinka tunine 1 vejica mlade čebule 1 vejica mladega česna sol poper in limonin sok po želji 1 žlica majoneze 1 žlica krušnih drobtin
Priprava
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Bill Granger
Pikantna bučna semena
Recepti Rudolph van Veen
Košarice s šunko in pistacijo
Recepti Donna Hay
Sufle s solato iz pečene pese
Recepti Donna Hay
Pita s karamelizirano čebulo, krompirjem in feto
Recepti Rudolph van Veen
Neworleanška pita iz rakcev
Recepti Maksut Aşkar
Baklava s špinačo
Recepti Maksut Aşkar
Kroglice iz leče
Recepti Maksut Aşkar
Solata iz čičerike
Recepti Gabriele Sponza
Pečene velike pokrovače
Recepti Gabriele Sponza
Carpaccio iz iverke z osočnikom