Opis

Način priprave:

1. Maslo penasto vmešamo in dodamo jajce. Začimbe premešamo z moko, ki smo jo predhodno

presejali s pecilnim praškom in soljo.

2. Hitro zamesimo mehko testo in pustimo na hladnem, medtem ko pripravljamo ribjo kremo.

Če je jajce večje, bomo morda morali dodati še malo moke.

3. V globoko posodo damo predhodno odcejene ribe, čebulo in česen. Pretlačimo, dokler ne dobimo

gladke kreme. Dodamo majonezo in krušne drobtine. Premešamo in dodamo začimbe.

4. Testo razvaljamo in zrežemo na tenke trakce, široke 1 cm, dolge pa 15 cm. Zavijemo jih

v spiralne tulce in  dokler ne pozlatijo v predhodno segreti pečici pri 170 stopinjah.

5. Ohlajene tulce napolnimo z ribjo kremo s pomočjo tankega nastavka.

sestavine

  • 125 g zmehčanega masla
  • 1 jajce
  • 0.5 žličke soli
  • 1 žlička mešanice rožmarina
  • žajblja in timijana
  • 250 g moke
  • 0.5 žlice pecilnega praška
  • 1 pločevinka tunine
  • 1 vejica mlade čebule
  • 1 vejica mladega česna
  • sol
  • poper in limonin sok po želji
  • 1 žlica majoneze
  • 1 žlica krušnih drobtin

Sorodni recepti