Pečeni jajčevci s paradižniki in mladim sirom

Pečeni jajčevci s paradižniki in mladim sirom

sestavine

  • 2 jajčevca
  • 200 g mladega kravjega sira
  • timijan
  • oljčno olje
  • sol po okusu
  • Omaka:
  • 400 g nasekljanih pelatov iz pločevinke
  • 400 g pečene rdeče paprike
  • 2 veliki čebuli
  • 4 stroki česna
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 2 vejici timijana
  • 1 ščep sladkorja
  • sol in poper po okusu

Priprava

  • Priprava:
  • Jajčevca prerežemo po dolžini. Na odrezani strani zarežemo v meso. Posolimo in pustimo stati 20 minut, da meso ne bo tako grenko. Speremo in posušimo.
  • Jajčevca razporedimo po pekaču, ki smo ga obložili s papirjem za peko, in pokapljamo z oljčnim oljem. Pečemo pri 180 stopinjah 30 do 40 minut.
  • Za omako segrejemo oljčno olje in na njem popražimo drobno nasekljano čebulo in česen. Dodamo drobno nasekljano pečeno papriko. Premešamo in popražimo papriko, potem pa dodamo paradižnik. Začinimo s timijanom, soljo in poprom. Kuhamo 10 minut, dodamo sladkor in odstranimo z ognja.
  • Z vilicami previdno razrahljamo meso jajčevcev. Prelijemo s paradižnikovo omako. Okrasimo z na kocke narezanim sirom in timijanom ter pokapljamo z oljčnim oljem.
  • *Pecite v ventilacijski pečici.

Sorodni recepti

Poglej vse