Sorodna oddaja:Dober tekOglejte si jo: Ponedeljek 21 Oktober ob 11:30 | Ponedeljek 21 Oktober ob 16:30

Opis

Solata s kvinojo in zelenjavo

Priprava

  1. Operite kvinojo in jo vrite v 400 ml vode približno 10 minut. Odstavite z ognja in pokrito postavite na stran za še 10 minut.
  2. Olupite kumaro, z žlico odstranite semena in jo narežite na kockice.
  3. Očistite papriki in ju ravno tako narežite na kockice. Na drobno nasekljajte čebulo.
  4. V skledo stresite kumaro, papriki in čebulo ter premešajte. Nasekljajte peteršilj in meto ter dodajte v zelenjavo. Dodajte ohlajeno kvinojo.
  5. V mešanico začimb vmešajte olivno olje, ruj in kis.
  6. Solato prelijte s prelivom. Premešajte, po potrebi dodajte sol in postrezite.

 

Nasvet: Mešanica začimb poleg timijana, rožmarina, rdečega popra itd. vsebuje tudi sol. Torej pripravljeno solato najprej pokusite in se potem odločite, ali potrebuje dodatno sol.

sestavine

  • 150 g kvinoje
  • 1 kumara
  • 1 rdeča paprika
  • 1 zelena paprika
  • 1/2 rdeče čebule
  • 1/2 šopka peteršilja
  • 2 - 3 listi mete

Za preliv:

  • 50 ml olivnega olja
  • 1 jedilna žlica belega vinskega kisa
  • 1/4 čajne žličke ruja
  • 1/6 čajne žličke mešanice začimb
  • Sol po okusu

Sorodni recepti