Sorodna oddaja:Dober tekOglejte si jo: Ponedeljek 27 September ob 11:30 | Ponedeljek 27 September ob 16:30

Opis

Trikotne pite z gobami in sirom

Priprava

  1. Gobe dobro očistite in narežite na rezine ter popražite na olju do zlatega.
  2. Jurčke namočite v vreli vodi.
  3. Popraženim gobam dodajte timijan in nasekljane orehe in česen.
  4. Jurčke odcedite in narežite ter dodajte gobam skupaj z vodo, v kateri so bili namočeni.
  5. Premešajte in dodajte maskarpone, naribane sire, špinačo ter sol in poper. Po želji lahko dodate muškatni orešček. Ohladite.
  6. Tri plasti vlečenega testa namažite z oljem in položite vrh drugega. Narežite na trakove in na vsakega dajte žlico nadeva. Testo zložite v trikotnik. Pite položite na pekač. Premažite z jajcem in posujte s črno kumino.
  7. Pecite na 200 stopinjah kakšnih 15 minut. Postrezite še vroče.

Nasvet:

Ker je gob veliko, jih prepražite v dveh ponvah ali pa v dveh korakih.

Maskarpone lahko zamenjate s smetano, kremnim sirom, kislo smetano ali smetano za stepanje s 35 % maščobe.

Preden dodate tekočino, v kateri so se namakali jurčki, preverite, da v njej ni peska.

Pite lahko oblikujete tudi drugače. Eno plast testa namažite z oljem in ga trikrat prepognite. Potem oblikujte pite na enak način.

sestavine

  • 1 paket polnozrnatega vlečenega testa (400 g)
  • 600 g mešanih gob (belih in rjavih šampinjonov, ostrigarjev, šitak)
  • 5 g sušenih jurčkov
  • 2 stroka česna
  • 50 g mlade špinače
  • 30 g orehov
  • 100 g maskarpona
  • 50 g parmezana
  • 50 g čedarja
  • 1/2 čž suhega timijana
  • 50 ml olivnega olja + za mazanje
  • 1 jajce
  • seme črne kumine
  • sol in poper po okusu

Sorodni recepti