Piščančji file z omako gastrique in grahovim pirejem

sestavine

  • 1 piščanec
  • 20 g masla
  • 20 ml oljčnega olja
  • 2 vejici pehtrana
  • zelenje za okras (ohrovt)
  • sol v kosmičih
  • poper
  • Za omako:
  • 1-2 šalotki
  • 20 g masla
  • 80 g medu
  • 120 ml jabolčnega kisa
  • 1 žlica sojine omake
  • sol in poper
  • Za grahov pire:
  • 400 g zmrznjenega graha
  • 150 ml smetane za stepanje (35%)
  • 40 g masla
  • 1 ščepec kajenskega popra
  • sol

Priprava

  • Odrežite file s kožo, preostalega piščanca shranite za prihodnjo uporabo.
  • Za omako segrejte maslo v ponvi in prepražite drobno sesekljano šalotko. Dodajte med in kuhajte 5 minut. Dodajte kis in reducirajte. Dodajte sojino omako, sol in poper.
  • Za pire v ponvi zmešajte smetano, maslo, kajenski poper in sol. Segrejte. Grah na hitro zblanširajte v slanem kropu, odcedite, dodajte k smetani in zmiksajte v pire. Zmes mora ostati nekoliko zrnata.
  • Piščančje prsi začinite s soljo in poprom. Segrejte maslo in oljčno olje v ponvi. Dodajte meso s kožo navzdol. Ko se koža zapeče, obrnite meso in potresite s pehtranom.
  • Fileje postrezite z grahovim pirejem, prelijte z omako in okrasite z zelenjem.

Sorodni recepti

Poglej vse