Piščančji file z omako gastrique in grahovim pirejem
Recept je iz: Lora in Stoyan
Piščančji file z omako gastrique in grahovim pirejem
sestavine
- 1 piščanec
- 20 g masla
- 20 ml oljčnega olja
- 2 vejici pehtrana
- zelenje za okras (ohrovt)
- sol v kosmičih
- poper
- Za omako:
- 1-2 šalotki
- 20 g masla
- 80 g medu
- 120 ml jabolčnega kisa
- 1 žlica sojine omake
- sol in poper
- Za grahov pire:
- 400 g zmrznjenega graha
- 150 ml smetane za stepanje (35%)
- 40 g masla
- 1 ščepec kajenskega popra
- sol
Priprava
- Odrežite file s kožo, preostalega piščanca shranite za prihodnjo uporabo.
- Za omako segrejte maslo v ponvi in prepražite drobno sesekljano šalotko. Dodajte med in kuhajte 5 minut. Dodajte kis in reducirajte. Dodajte sojino omako, sol in poper.
- Za pire v ponvi zmešajte smetano, maslo, kajenski poper in sol. Segrejte. Grah na hitro zblanširajte v slanem kropu, odcedite, dodajte k smetani in zmiksajte v pire. Zmes mora ostati nekoliko zrnata.
- Piščančje prsi začinite s soljo in poprom. Segrejte maslo in oljčno olje v ponvi. Dodajte meso s kožo navzdol. Ko se koža zapeče, obrnite meso in potresite s pehtranom.
- Fileje postrezite z grahovim pirejem, prelijte z omako in okrasite z zelenjem.
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Annabel Langbein
Pissaladiere
Recepti Ljubomir Stanišić
Lignji s sladkim krompirjem
Recepti Nathan Outlaw
Postrvje klobase z medenim belim fižolom
Recepti Jamie Oliver
POSEBNA DOSA (VEGANSKA)
Recepti Shane Delia
Počasi pečena jagnjetina z jogurtom
Recepti Ljubomir Stanišić
Telečji medaljoni s štirimi vrstami sira
Recepti Ljubomir Stanišić
Ostrige s tatarsko omako
Recepti Adam Liaw
Jagnječji kebab
Recepti Sara La Fountain
Čilijeve testenine s škampi, rikoto in parmezanom
Recepti Nenad Veljković
Fajitas z zelenjavo