• Jajca z vinsko omakoRecepti
    Jajca z vinsko omako

    Poširana jajca v vinski omaki postrežete na popečenem kruhu in prelijete z masleno vinsko omako s svežimi zelišči.

  • Dimljen piščanec s svežim zeljemRecepti
    Dimljen piščanec s svežim zeljem

    Zelje dušite s paradižnikom in hrustljavo slanino. Potem ga kuhate skupaj z dimljenim piščancem, dokler ni kuhano.

  • Krompirjeve palačinkeRecepti
    Krompirjeve palačinke

    Okusni pečeni polpeti iz naribanega krompirja, čebule, slanine in sira.

  • Obara s svinjinoRecepti
    Obara s svinjino

    Obaro s svinjino in zelenjavo kuhate na nizkem ognju. Postrežete jo z krompirjem, rižem ali svežim kruhom. Okusno!

  • Goveji pilavRecepti
    Goveji pilav

    Za ta recept se govedina zelo dolgo kuha, potem je natrgana in skuhana z rižem.

  • Piščančji zrezki s pečenim krompirjemRecepti
    Piščančji zrezki s pečenim krompirjem

    Piščančje meso za zrezke gre najprej v slanico iz vode, soli in sladkorja. Potem so panirani in ocvrti. Postreženi so s pečenim krompirjem s ščepcem samardale.

  • Frikase z mesnimi kroglicamiRecepti
    Frikase z mesnimi kroglicami

    Mesne kroglice so iz mletega svinjskega mesa s čebulo in začimbami. Najprej so ocvrte, potem pa še kuhane v zelenjavni omaki iz piščančje jušne osnove. Na koncu je omaka zgoščena z jogurtom in rumenja...

  • Krompirjevi polpeti z elenskim butomRecepti
    Krompirjevi polpeti z elenskim butom

    Te posebne krompirjeve polpete ocvrite v cvrtniku na zrak. Skrivna sestavina je suha svinjska šunka iz mesta Elena.