Opis
Priprava:
1. Zelenjavo očistimo in olupimo. Narežemo jo na trakove in damo v skledo. Potresemo s sveže mleto mešanico različnih vrst popra, s soljo, mleto papriko in drobno narezanim peteršiljem ali koriandrom. Dodamo malo oljčnega olja in dobro premešamo.
2. Marinirano zelenjavo eno minuto pražimo v dobro segreti ponvi.
3. Tortilje narežemo na manjše kose in jih rahlo segrejemo v suhi ponvi.
4. V vsako tortiljo dodamo malo pražene zelenjave in ju zvijemo v zvitka. Fajitas postrežemo z omako guacamole.
sestavine
- 0.5 pora
- 1 paprika
- 1 čebula
- 2 mlade čebule
- 1 strok česna
- 1 korenček
- 50 g svežega stročjega fižola
- 2 tortilji
- 100 ml oljčnega olja
Za marinado
- mešanica poprovih zrn
- morska sol
- peteršilj ali koriander
- sladka rdeča mleta paprika