Opis

Priprava:

1. Zelenjavo očistimo in olupimo. Narežemo jo na trakove in damo v skledo. Potresemo s sveže mleto mešanico različnih vrst popra, s soljo, mleto papriko in drobno narezanim peteršiljem ali koriandrom. Dodamo malo oljčnega olja in dobro premešamo.

2. Marinirano zelenjavo eno minuto pražimo v dobro segreti ponvi.

3. Tortilje narežemo na manjše kose in jih rahlo segrejemo v suhi ponvi.

4. V vsako tortiljo dodamo malo pražene zelenjave in ju zvijemo v zvitka. Fajitas postrežemo z omako guacamole.

sestavine

  • 0.5 pora
  • 1 paprika
  • 1 čebula
  • 2 mlade čebule
  • 1 strok česna
  • 1 korenček
  • 50 g svežega stročjega fižola
  • 2 tortilji
  • 100 ml oljčnega olja

Za marinado

  • mešanica poprovih zrn
  • morska sol
  • peteršilj ali koriander
  • sladka rdeča mleta paprika

Sorodni recepti