Čilijeve testenine s škampi, rikoto in parmezanom
Recept je iz: Sara La Fountain
Ta recept bo pravi za oboževalce pekočega. Pokukajte in morda bo pravi recept za vas!
sestavine
- 1 pakiranje špagetov ali capelinov
- 4 stroki česna
- 1 čili
- 5 žlic oljčnega olja
- 200 g manjših škampov
- 1 šopek rukole
- naribana limonina lupina
- 75g sira rikota
- 80 g parmezana
- 1 žlička soli
- poper
Priprava
- 1. Testenine skuhamo po navodilih za pripravo na embalaži in precedimo.
- 2. Čili prerežemo po dolžini in odstranimo semena. Drobno ga narežemo. Stroke česna olupimo in drobno naribamo.
- 3. V ponev vlijemo pet žlic oljčnega olja in eno minuto pražimo česen ter čili med nenehnim mešanjem. Dodamo sol, nato pa škampe. Premešamo. Škampov ne pražimo dlje kot minuto ali dve, da ne postanejo žilavi.
- 4. V ponev damo kuhane testenine. Naribamo lupino pol limone. Začinimo s soljo in poprom. Premešamo.
- 5. Parmezan drobno naribamo, dodamo testeninam in premešamo. Dodamo rikoto in natrgamo liste rukole. Dobro premešamo in postrežemo.
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Kasia Vermaire
Kitajski rezanci z omako tahini in ocvrtimi jajci
Recepti Donal Skehan
Testenine s slanino in zeljem
Recepti Donal Skehan
Testenine z grahom
Recepti Donal Skehan
Testenine z mesnimi kroglicami
Recepti Antonio in Gennaro
Bucatini all'Amatriciana – Testenine s čilijem, slanino in paradižnikovo omako
Recepti Antonio in Gennaro
Testenine „svileni robčki“ s pestom
Recepti Lora in Stoyan
Testenine orzo s špinačo in sirom
Recepti Lora in Stoyan
Testenine z rakci
Recepti Nigella Lawson
Tajski rezanci s cimetom in rakci
Recepti Rudolph van Veen
Tetuanska jed s testeninami