Testenine z belim svinjskim ragujem

6 porcij, 60 minut

sestavine

  • 6 debelih svinjskih klobas
  • 4 žlice kock slanine
  • 1 žlica komarčkovih semen
  • 1 žlica suhega rožmarina
  • 1 žlička čilijevih lističev
  • 2 narezani stebli zelene
  • 1 nasekljana čebula
  • 2 nasekljana stroka česna
  • 1 kozarec belega vina
  • 300 ml chicken stock
  • 50 g masla
  • 250 g testenin rigatoni
  • parmezan za okras

Priprava

  • Št. porcij: 4
  • 1. V ponev vlijemo olje, v loncu pa segrevajte vodo, dokler ne zavre.
  • 2. Klobase previdno olupite in jih dajte v ponev. S kuhalnico jih razdrobite na manjše koščke in počakajte, da se karamelizirajo.
  • 3. V ponev dodajte kocke slanine in počakajte, da se lepo popečejo.
  • 4. Znižajte temperaturo in v ponev dodajte še zeleno, čebulo, česen, čilijeve lističe, rožmarin in komarčkova semena. Če je treba, dodajte še malce olja. Vse skupaj pecite 4–5 minut oziroma dokler ne opazite, da so se sestavine začele lepiti ob dno ponve.
  • 5. Vrelo vodo v loncu dobro posolite in v njej kuhajte testenine, dokler se ne zmehčajo.
  • 6. Temperaturo, na kateri je ponev, spet zvišajte in dodajte vino. Ko se vino zreducira za približno polovico, dodajte še kokošjo juho in maslo. Vse skupaj kuhajte na visoki temperaturi, dokler ne dobite nekakšne omake.
  • 7. Omako začinite po okusu, in sicer z limonovim sokom, poprom in soljo, potem pa jo polijte po testeninah. Postrezite jih tople, še prej pa po vrhu naribajte parmezan.

Sorodni recepti

Poglej vse