Testenine z belim svinjskim ragujem
Recept je iz: Mark Moriarty
6 porcij, 60 minut
sestavine
- 6 debelih svinjskih klobas
- 4 žlice kock slanine
- 1 žlica komarčkovih semen
- 1 žlica suhega rožmarina
- 1 žlička čilijevih lističev
- 2 narezani stebli zelene
- 1 nasekljana čebula
- 2 nasekljana stroka česna
- 1 kozarec belega vina
- 300 ml chicken stock
- 50 g masla
- 250 g testenin rigatoni
- parmezan za okras
Priprava
- Št. porcij: 4
- 1. V ponev vlijemo olje, v loncu pa segrevajte vodo, dokler ne zavre.
- 2. Klobase previdno olupite in jih dajte v ponev. S kuhalnico jih razdrobite na manjše koščke in počakajte, da se karamelizirajo.
- 3. V ponev dodajte kocke slanine in počakajte, da se lepo popečejo.
- 4. Znižajte temperaturo in v ponev dodajte še zeleno, čebulo, česen, čilijeve lističe, rožmarin in komarčkova semena. Če je treba, dodajte še malce olja. Vse skupaj pecite 4–5 minut oziroma dokler ne opazite, da so se sestavine začele lepiti ob dno ponve.
- 5. Vrelo vodo v loncu dobro posolite in v njej kuhajte testenine, dokler se ne zmehčajo.
- 6. Temperaturo, na kateri je ponev, spet zvišajte in dodajte vino. Ko se vino zreducira za približno polovico, dodajte še kokošjo juho in maslo. Vse skupaj kuhajte na visoki temperaturi, dokler ne dobite nekakšne omake.
- 7. Omako začinite po okusu, in sicer z limonovim sokom, poprom in soljo, potem pa jo polijte po testeninah. Postrezite jih tople, še prej pa po vrhu naribajte parmezan.
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Kasia Vermaire
Kitajski rezanci z omako tahini in ocvrtimi jajci
Recepti Donal Skehan
Testenine s slanino in zeljem
Recepti Sara La Fountain
Čilijeve testenine s škampi, rikoto in parmezanom
Recepti Donal Skehan
Testenine z grahom
Recepti Donal Skehan
Testenine z mesnimi kroglicami
Recepti Antonio in Gennaro
Bucatini all'Amatriciana – Testenine s čilijem, slanino in paradižnikovo omako
Recepti Antonio in Gennaro
Testenine „svileni robčki“ s pestom
Recepti Lora in Stoyan
Testenine orzo s špinačo in sirom
Recepti Luca Ciano
Ravioli s parmezanom in črnimi tartufi
Recepti Luca Ciano
Testenine pici z omako amatriciana