Če želite osvojiti kuhanje, ima Donal Skehan za vas veliko okusnih receptov, za katere ne potrebujete dodatnih sposobnosti, temveč le kuhinjo in nekaj sestavin. Dober tek!

sestavine

  • ZA OMAKO:
  • 100 g masla
  • 50 ml olivnega olja
  • 500 g češnjevih paradižnikov, prepolovljenih
  • 2 stroka česna, narezana
  • 2 vejici timijana, listki
  • ZA MESNE KROGLICE:
  • 500 g mesa za klobase
  • 1 žlička čilijevih kosmičev
  • 2 žlički koromačevih semen, grobo zdrobljenih
  • 1 jajce
  • 50 g krušnih drobtin
  • 1 žlička olivnega olja
  • ZA SERVIRANJE:
  • 350 g testenin bucatini
  • majhna pest listov bazilike
  • nariban parmezan
  • morska sol in sveže mlet črni poper

Priprava

  • 1. V ponev na majhnem ognju dodajte maslo in olje. Ko se stopi, dodajte paradižnik, timijan in česen. Na majhnem ognju dušite 15-20 minut, dokler se paradižnik popolnoma ne zmehča. Z vilicami rahlo pritisnite paradižnik.
  • 2. V srednje veliki posodi zmešajte vse sestavine za kroglice, razen olja. Z vlažnimi rokami oblikujte kroglice v velikosti oreha. Morali bi dobiti približno trideset kroglic
  • 3. V drugo ponev na srednjem ognju dodajte olje in mesne kroglice pecite 10-15 minut, občasno premešajte, da porjavijo z vseh strani. Medtem ko se pečejo, skuhajte testenine.
  • 4. Zavrite vodo v velikem loncu. Vodo dobro solite in dodajte testenine. Kuhajte 10-12 minut ali po navodilih na embalaži do al dente.
  • 5. V paradižnikovo omako prenesite mesne kroglice in kuhajte, da se mesne kroglice dobro prekrijejo z omako.
  • 6. S kleščami prenesite kuhane testenine v omako in premešajte. Postrezite posuto z listi bazilike in naribanim parmezanom.
  • POTREBUJETE:
  • Ponev za sotiranje
  • Ponev za cvrtje
  • Ponev pripravo omak

Sorodni recepti

Poglej vse