Testenine „svileni robčki“ s pestom

Testenine „svileni robčki“ s pestom

Opis

Priprava:

1. Za testenine moko stresemo v skledo ali na pult ter naredimo jamico. V jamico dodamo jajce in rumenjake, polovico oljčnega olja ter ščepec soli. Sestavine premešamo z vilicami ali s prsti. Nato postopoma vmesimo moko. Ko dobimo enakomerno maso (lahko ji dodamo malo vode), jo mesimo na pultu, dokler ne dobimo gladkega in prožnega testa. Testo prestavimo v skledo, pokrijemo in pustimo počivati 15 do 30 minut.

2. Testo razdelimo na štiri dele. Vsak kos z valjarjem razvaljamo do debeline 1mm. Razvaljane liste narežemo na kvadrate 15x15 cm.  "Robčke" potopimo v lonec z vrelo soljeno vodo za največ tri minute.

3. V možnar položimo liste bazilike, strok česna in pinjole ter posolimo. Sestavine tlačimo, dokler ne dobimo paste. V rahlem curku dodajamo oljčno olje in nenehno mešamo. Na koncu dodamo parmezan.

4. Pesto zlijemo v ponev in dodamo malo vode, v kateri so se kuhale testenine. Mešamo, dokler se ne segreje. V pesto dodamo "robčke" in premešamo.

5. Testenine postrežemo v skledi in potresemo s parmezanom.

sestavine

Za testenine

  • 250 g bele moke
  • 1 jajce
  • 3 rumenjaki
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 1 ščepec soli

Za pesto

  • 50 listov bazilike
  • 4 stroki česna
  • 40 g pinjol
  • 100 ml oljčnega olja
  • 80 g sveže naribanega parmezana
  • 10 g morske soli

Sorodni recepti