Kitajski rezanci z omako tahini in ocvrtimi jajci

Kitajski rezanci z omako tahini in ocvrtimi jajci

Opis

Način priprave:

1. Rezance pripravimo po navodilih na embalaži.

2. Odstranimo zeleni del pora in ga vzdolžno prerežemo na pol. Operemo ga in narežemo na poševne polkroge. Česen drobno narežemo. Korenje in paprike narežemo na tanke trakove.

3. Posodo s kokosovim maslom potopimo v drugo posodo z vročo vodo, da se stopi. Kokosovo maslo segrejemo v voku in popražimo česen ter por. Ko dodamo korenje in paprike, dodamo še nekaj vode. Dušimo tri minute. Posolimo in popopramo.

4. Odcejene rezance narežemo in jih dodamo v vok. Premešamo. Na koncu dodamo sojine kalčke. Vok odstavimo z ognja in ga pokrijemo.

5. Za omako v kozici segrejemo tahini in kokosovo mleko. Dodamo nekaj sojine omake. Mešamo, dokler ne dobimo gladke zmesi.

6. V segreti ponvi ocvremo jajca. Solimo in popramo.

7. Rezance z zelenjavo postrežemo prelite z nekaj tople omake. Nanje položimo ocvrto jajce. Potresemo z drobno narezanim peteršiljem.

sestavine

  • 250 g kitajskih rezancev
  • 1 por
  • 2 stroka česna
  • 2 rdeči papriki
  • 1 rumena paprika
  • 1 korenček
  • 2 žlici olja
  • 100 g sojinih kalčkov
  • 4 jajca

Za omako

  • 3 žlice sezamovega tahinija
  • 150 ml kokosovega mleka
  • sojina omaka

Sorodni recepti