Kitajski rezanci z omako tahini in ocvrtimi jajci

30 minut in kosilo imate pripravljeno. Vabljeni k pripravi!

sestavine

  • 250 g kitajskih rezancev
  • 1 por
  • 2 stroka česna
  • 2 rdeči papriki
  • 1 rumena paprika
  • 1 korenček
  • 2 žlici olja
  • 100 g sojinih kalčkov
  • 4 jajca
  • ZA OMAKO:
  • 3 žlice sezamovega tahinija
  • 150 ml kokosovega mleka
  • sojina omaka

Priprava

  • 1. Rezance pripravimo po navodilih na embalaži.
  • 2. Odstranimo zeleni del pora in ga vzdolžno prerežemo na pol. Operemo ga in narežemo na poševne polkroge. Česen drobno narežemo. Korenje in paprike narežemo na tanke trakove.
  • 3. Posodo s kokosovim maslom potopimo v drugo posodo z vročo vodo, da se stopi. Kokosovo maslo segrejemo v voku in popražimo česen ter por. Ko dodamo korenje in paprike, dodamo še nekaj vode. Dušimo tri minute. Posolimo in popopramo.
  • 4. Odcejene rezance narežemo in jih dodamo v vok. Premešamo. Na koncu dodamo sojine kalčke. Vok odstavimo z ognja in ga pokrijemo.
  • 5. Za omako v kozici segrejemo tahini in kokosovo mleko. Dodamo nekaj sojine omake. Mešamo, dokler ne dobimo gladke zmesi.
  • 6. V segreti ponvi ocvremo jajca. Solimo in popramo.
  • 7. Rezance z zelenjavo postrežemo prelite z nekaj tople omake. Nanje položimo ocvrto jajce. Potresemo z drobno narezanim peteršiljem.

Sorodni recepti

Poglej vse