Kitajski rezanci z omako tahini in ocvrtimi jajci
Recept je iz: Kasia Vermaire
30 minut in kosilo imate pripravljeno. Vabljeni k pripravi!
sestavine
- 250 g kitajskih rezancev
- 1 por
- 2 stroka česna
- 2 rdeči papriki
- 1 rumena paprika
- 1 korenček
- 2 žlici olja
- 100 g sojinih kalčkov
- 4 jajca
- ZA OMAKO:
- 3 žlice sezamovega tahinija
- 150 ml kokosovega mleka
- sojina omaka
Priprava
- 1. Rezance pripravimo po navodilih na embalaži.
- 2. Odstranimo zeleni del pora in ga vzdolžno prerežemo na pol. Operemo ga in narežemo na poševne polkroge. Česen drobno narežemo. Korenje in paprike narežemo na tanke trakove.
- 3. Posodo s kokosovim maslom potopimo v drugo posodo z vročo vodo, da se stopi. Kokosovo maslo segrejemo v voku in popražimo česen ter por. Ko dodamo korenje in paprike, dodamo še nekaj vode. Dušimo tri minute. Posolimo in popopramo.
- 4. Odcejene rezance narežemo in jih dodamo v vok. Premešamo. Na koncu dodamo sojine kalčke. Vok odstavimo z ognja in ga pokrijemo.
- 5. Za omako v kozici segrejemo tahini in kokosovo mleko. Dodamo nekaj sojine omake. Mešamo, dokler ne dobimo gladke zmesi.
- 6. V segreti ponvi ocvremo jajca. Solimo in popramo.
- 7. Rezance z zelenjavo postrežemo prelite z nekaj tople omake. Nanje položimo ocvrto jajce. Potresemo z drobno narezanim peteršiljem.
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Donal Skehan
Testenine s slanino in zeljem
Recepti Sara La Fountain
Čilijeve testenine s škampi, rikoto in parmezanom
Recepti Donal Skehan
Testenine z grahom
Recepti Donal Skehan
Testenine z mesnimi kroglicami
Recepti Antonio in Gennaro
Bucatini all'Amatriciana – Testenine s čilijem, slanino in paradižnikovo omako
Recepti Antonio in Gennaro
Testenine „svileni robčki“ s pestom
Recepti Lora in Stoyan
Testenine orzo s špinačo in sirom
Recepti Lora in Stoyan
Testenine z rakci
Recepti Nigella Lawson
Tajski rezanci s cimetom in rakci
Recepti Rudolph van Veen
Tetuanska jed s testeninami