Testenine z rakci

Odličen recept za lahko poletno glavno jed. Majhne testenine skuhamo skupaj s predhodno dušeno zelenjavo, kozice pa skuhamo posebej. Potem vse skupaj združimo in dodamo svež češnjev paradižnik.

sestavine

  • 200 g testenin kritharaki (arpa, orzo).
  • 500 g svežih rakcev
  • 200 g češnjevih paradižnikov
  • 3 stroki česna
  • 1 steblo zelene
  • 1 zelena paprika
  • 1 čebula
  • 1 žlička origana
  • 50 ml ouza
  • 70 ml ekstra deviškega olivnega olja
  • 1/2 limone
  • 1/4 šopa peteršilja
  • sol in poper po okusu

Priprava

  • Št. porcij: 4
  • 1. Nasekljajte česen, papriko, olupljeno zeleno in čebulo na drobno.
  • 2. Zagrejte 50 ml olivnega olja v ponvi. Dodajte nasekljano zelenjavo, solite in pražite do zlatega. Pokrijte in kuhajte do mehkega.
  • 3. Dodajte testenine in dobro premešajte, potem pa prilijte 600 ml vroče vode in pokrijte. Kuhajte, dokler se testenine ne skuhajo. Posujte z origanom. Dodajte še 200 ml vode med kuhanjem.
  • 4. Očiščene rakce na hitro prepražite na 2 žlicah olivnega olja. Solite in poprajte. Prilijte ouzo in flambirajte.
  • 5. Dodajte rakce in češnjeve paradižnike kuhanim testeninam. Zmešajte.
  • 6. Postrezite posuto s peteršiljem, s krhljem limone in pokapajte z olivnim oljem.

Sorodni recepti

Poglej vse