Tajski rezanci s cimetom in rakci

Tajski rezanci s cimetom in rakci

Opis

Priprava:

Na močnem ognju segrejemo olje v velikem voku. Dodamo česen, ingver, zvezdasti janež, cimet in narezana stebla zelene. Med mešanjem pražimo eno minuto.

Vmešamo obe vrsti sojine omake in pustimo vreti 30 sekund. Nato vmešamo ostrigino omako in mleti poper.

Prilijemo vodo, dodamo koncentrat piščančje jušne osnove in ketjap manis (oziroma mešanico temne sojine omake in temnorjavega sladkorja). Dobro premešamo vse sestavine in pustimo, da zavre. Zdaj dodamo kozice, potopimo jih v tekočino. Pražimo, dokler niso kuhane. Na koncu dodamo odcejene rezance in dobro premešamo. Najbolje to naredimo z dvojimi vilicami za testenine. Pustimo, da rezanci vpijejo temno omako. Dodamo ščep mletega cimeta in ščep mletih klinčkov. Dobro premešamo. Če jedi ne bomo postregli naravnost iz voka, jo stresemo v skledo in potresemo s prihranjenimi listki zelene.

Nasvet za shranjevanje

Jed ohladimo, pokrijemo in damo v hladilnik v roku dveh ur od priprave. V hladilniku lahko ostane do dva dneva. Odlična je tudi hladna.


Priprava:

Na močnem ognju segrejemo olje v velikem voku. Dodamo česen, ingver, zvezdasti janež, cimet in narezana stebla zelene. Med mešanjem pražimo eno minuto.

Vmešamo obe vrsti sojine omake in pustimo vreti 30 sekund. Nato vmešamo ostrigino omako in mleti poper.

Prilijemo vodo, dodamo koncentrat piščančje jušne osnove in ketjap manis (oziroma mešanico temne sojine omake in temnorjavega sladkorja). Dobro premešamo vse sestavine in pustimo, da zavre. Zdaj dodamo kozice, potopimo jih v tekočino. Pražimo, dokler niso kuhane. Na koncu dodamo odcejene rezance in dobro premešamo. Najbolje to naredimo z dvojimi vilicami za testenine. Pustimo, da rezanci vpijejo temno omako. Dodamo ščep mletega cimeta in ščep mletih klinčkov. Dobro premešamo. Če jedi ne bomo postregli naravnost iz voka, jo stresemo v skledo in potresemo s prihranjenimi listki zelene.

Nasvet za shranjevanje

Jed ohladimo, pokrijemo in damo v hladilnik v roku dveh ur od priprave. V hladilniku lahko ostane do dva dneva. Odlična je tudi hladna.

sestavine

Sestavine

  • 1 žlica sončničnega olja
  • 2 stroka česna
  • nasekljan
  • 15 g košček svežega ingverja
  • olupljenega in drobno nasekljanega
  • 1 zvezdasti janež
  • 1 palčka cimeta
  • zdrobljena na koščke
  • 2.5 stebla z listki na vrhu ene stebelne zelene
  • 1.5 žlice svetle sojine omake
  • 1 žlica temne sojine omake
  • 1 žlica ostrigine omake
  • 0.25 žličke mletega belega popra
  • 100 ml hladne vode
  • 1 žlička koncentrata jušne osnove
  • 1 žlica sladke sojine omake ketjap manis ali žlica temne sojine omake
  • pomešane z žlico temnorjavega sladkorja
  • 10 surovih očiščenih tigrastih kozic
  • odmrznjenih
  • če nimamo svežih
  • 80 g rezancev iz mungo fižola ali tankih riževih rezancev
  • namočenih in odcejenih po navodilih na zavitku
  • 1 ščepec mletega cimeta
  • 1 ščep mletih klinčkov

Sorodni recepti