Bucatini all'Amatriciana – Testenine s čilijem, slanino in paradižnikovo omako

Bucatini all'Amatriciana – Testenine s čilijem, slanino in paradižnikovo omako

Opis

Priprava:

1. Čebulo drobno narežemo. Čili prav tako drobno narežemo. Semen ne odstranimo, da dobimo pikantnejši okus. Slanino narežemo na kockice. Čebulo, slanino in čili pražimo na oljčnem olju štiri do pet minut.

2. Dodamo belo vino. Paradižnik narežemo na kockice in dodamo tudi tega. Posolimo in popopramo. Omako pustimo rahlo vreti še 15 do 20 minut.

3. Makarone kuhamo v loncu s soljeno vodo približno 8 minut. Precedimo jih in dodamo omaki. Dobro premešamo.

4. Makarone s paradižnikovo omako postrežemo potresene z naribanim pekorinom.

sestavine

  • 400 g makaronov
  • 80 g pekorina

Za paradižnikovo omako

  • 130 g svinjskih ličk
  • slanine ali pancete
  • 1 čebula
  • 3.5 žlice oljčnega olja
  • 1 suha čili paprika
  • 2 žlici suhega belega vina
  • 500 g paradižnika san marsano

Sorodni recepti