Bucatini all'Amatriciana – Testenine s čilijem, slanino in paradižnikovo omako
Recept je iz: Antonio in Gennaro

Imate radi italijansko? Če je vaš odgovor - ja, potem ste našli pravi recept. Italijanske testenine že čakajo na vas!
sestavine
- 400 g makaronov
- 80 g pekorina
- Za paradižnikovo omako:
- 130 g svinjskih ličk slanine ali pancete
- 1 čebula
- 3.5 žlice oljčnega olja
- 1 suha čili paprika
- 2 žlici suhega belega vina
- 500 g paradižnika san marsano
Priprava
- Čebulo drobno narežemo. Čili prav tako drobno narežemo. Semen ne odstranimo, da dobimo pikantnejši okus. Slanino narežemo na kockice. Čebulo, slanino in čili pražimo na oljčnem olju štiri do pet minut.
- Dodamo belo vino. Paradižnik narežemo na kockice in dodamo tudi tega. Posolimo in popopramo. Omako pustimo rahlo vreti še 15 do 20 minut.
- Makarone kuhamo v loncu s soljeno vodo približno 8 minut. Precedimo jih in dodamo omaki. Dobro premešamo.
- Makarone s paradižnikovo omako postrežemo potresene z naribanim pekorinom.
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Kasia Vermaire
Kitajski rezanci z omako tahini in ocvrtimi jajci
Recepti Michela Chiappa
Sveže žafranove testenine s školjkami in kozicami
Recepti Donal Skehan
Testenine s slanino in zeljem
Recepti Donal Skehan
Testenine s kozicami in pil pilom
Recepti Sara La Fountain
Čilijeve testenine s škampi, rikoto in parmezanom
Recepti Donal Skehan
Testenine z grahom
Recepti Donal Skehan
Testenine z mesnimi kroglicami
Recepti Mark Moriarty
Testenine z belim svinjskim ragujem
Recepti Antonio in Gennaro
Testenine „svileni robčki“ s pestom
Recepti Donal Skehan
Jesenske testenine z bučo in sirom z modro plesnijo