Opis

Priprava

Testenine skuhamo po navodilih na embalaži.

Čebulo olupimo in nasekljamo. Česen olupimo in drobno narežemo.

Odcedimo inčune.

V ponvi segrejemo malce olja, dodamo čebulo, česen, ingver v prahu in inčune

ter pražimo približno 3 minute.

Čičerko odcedimo, oplaknemo in skupaj z rečnimi raki in olupljenimi paradižniki dodamo v ponev. Vse skupaj kuhamo na šibkem ognju približno 4 minute.

Bučko prepolovimo po dolgem in narežemo na polkroge. Dodamo jo v ponev in vse skupaj pečemo še 2 minuti.

Testenine odcedimo, poškropimo z ekstra deviškim oljčnim oljem, dodamo v ponev z zelenjavo in vse skupaj še malce pogrejemo.

Liste mete odtrgamo, narežemo na trakove in pri postrežbi z njimi okrasimo juho.


sestavine

Sestavine

  • 300 g testenin linguine
  • 2 čebuli
  • 2 stroka česna
  • 50 g inčunov iz pločevinke
  • oljčno olje za peko
  • 1 žlica ingverja v prahu
  • 400 g čičerke
  • 200 g potočnih rakov
  • 400 g olupljenih paradižnikov
  • 1 bučka
  • 0.5 šopka mete
  • ekstra deviško oljčno olje

Sorodni recepti