Opis
Testenine skuhamo po navodilih na embalaži.
Čebulo olupimo in nasekljamo. Česen olupimo in drobno narežemo.
Odcedimo inčune.
V ponvi segrejemo malce olja, dodamo čebulo, česen, ingver v prahu in inčune
ter pražimo približno 3 minute.
Čičerko odcedimo, oplaknemo in skupaj z rečnimi raki in olupljenimi paradižniki dodamo v ponev. Vse skupaj kuhamo na šibkem ognju približno 4 minute.
Bučko prepolovimo po dolgem in narežemo na polkroge. Dodamo jo v ponev in vse skupaj pečemo še 2 minuti.
Testenine odcedimo, poškropimo z ekstra deviškim oljčnim oljem, dodamo v ponev z zelenjavo in vse skupaj še malce pogrejemo.
Liste mete odtrgamo, narežemo na trakove in pri postrežbi z njimi okrasimo juho.
sestavine
Sestavine
- 300 g testenin linguine
- 2 čebuli
- 2 stroka česna
- 50 g inčunov iz pločevinke
- oljčno olje za peko
- 1 žlica ingverja v prahu
- 400 g čičerke
- 200 g potočnih rakov
- 400 g olupljenih paradižnikov
- 1 bučka
- 0.5 šopka mete
- ekstra deviško oljčno olje